Следвайте ни

Марияна Николова: Един основен закон не може да бъде статичен

Вицепремиерът подкрепи и идеята за по-малък брой народни представители

viber icon

„Въпросът за промените в Конституцията и дебатите около тях вече са факт. Рестарт е необходим и Борисов даде ясна оценка за това. Нека да видим, кои ще бъдат последователите на идеята. Като юрист мога да кажа, че за мен реалистични промени са необходими. Един основен закон като Конституцията не може да бъде статичен, а трябва да бъде променян”, това заяви в студиото на "Здравей, България" вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Тя подкрепи и идеята за по-малък брой народни представители.

„Нека видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините темата за промени в Конституцията е била повдигана много пъти, но никога не сме виждали конкретика. Такава заявка бе дадена и от президента, но ние не видяхме промени”, подчерта Николова.

Тя смята, че изменения в основия закон, които дават по-големи правомощия на обикновеното Народно събрание ,също са необходими.

„Това ще се изясни по време на дебатите. Ще се чуят различни мнения и практики, така че нека да видим какво ще предложат политиците. Сега е тяхното време да предложат нещо”, добави вицепремиерът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Питам

Питам

20.08.2020 | 18:57

Кога стана коминочистач, кога й почерня задн.ка?

Отговори
1 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

20.08.2020 | 17:24

ПОМИ ЯРИ, ИДЕЯТА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ, АЗ Я СЛОЖИХ У КРАТУНАТА НА РАЗПО РЕТИНА :) БЕЛКИМ СИ НАПРАВИТЕ НЕКАКВИ АСОЦИАЦИИ И СЕ СЕТИТЕ, КОЙ МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ И МУ Е МЕНТОР НА ТОВА СКА ПАНО ЖИВОТНО. НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВИЖДАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОГРОМНА МЪКА В ЗЪРКЕЛИТЕ ВИ И ВЪПРОСА - А НАШАТА ЕЖЕДНЕВНА ПОРЦИЙКА ПИТАТЕЛНИ, СВИНСКИ ЛАЙ НА???

Отговори
1 0
Кирил

Кирил

20.08.2020 | 11:55

Голямото чудо!Не можел да бъде статичен!Ами как ще бъде статичен като е несъвършен?Само природните закони са съвършени .Но създаващите конституцията са недостатъчно мъдри да взаимодействат с природните закони.А това е така защото избираемите се натрапват на избирателите.Не се спазва основният закон на демокрацията-"Всичко е позволено но го прави така че да не пречиш на другите"

Отговори
8 0
Трафик

Трафик

20.08.2020 | 11:37

Абе тая овца тя по тъпа от предишната, акъл дава ГУЛЮ ГУЛЮ А ЕДНА ДРЯНОВИЦА ПО НАГЛИЯ ТИ ЛАКОМ ГЪ. З....

Отговори
7 1
Ковидчо:

Ковидчо:

20.08.2020 | 11:37

Само ми е интересно защо, след като според тиквата и лакеите му допреди има-няма месец всичко в държавата вървеше едва ли не по мед и масло и бяхме "островът" на стабилността на Балканите, че и в ЕС, е необходим "рестарт"? Нали не се поддаваха на натиска на улицата... или като видяха, че краят май е по-дебел от очакваното, изведнъж преоцениха моментната ситуация и се "разприпкаха" да спасяват имидж и власт? Както едно време за една нощ от убедени комуняги станаха най-върли демократи и капиталисти...

Отговори
5 2
Госпожата има IT Card

Госпожата има IT Card

20.08.2020 | 10:32

Ми дай да го направим ДИНАМИЧЕН. Да се променя винаги когато на някой кухар му хрумне нещо. Ей Богу, само некадърници и неадекватници се изказват по теми, които грам не разбират

Отговори
6 1
tozi

tozi

20.08.2020 | 10:23

tapachka....

Отговори
7 1
Долни чифлик

Долни чифлик

20.08.2020 | 09:50

Т'ва малоумното има акъл, колкото да си надява и сваля гащите.

Отговори
6 1
British School of Sofia

British School of Sofia

20.08.2020 | 08:36

Научи ли английския таз калинка, или още срича по белия лист?

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?