Следвайте ни

Марешки: Аз съм изкупителна жертва за пред Брюксел

viber icon

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки смята да обжалва присъдата, определена му днес, в законовия срок. Той беше осъден на 4 години затвор за изнудване. Депутатът видя заговор, в който да бъде принесен като жертва пред Брюксел.

"Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание и притеснение. В какво ме обвиняват де факто -  в това, че съм съдействал да се разруши една незаконна постройка – т.е. искал съм да се спази законът", пише той в позиция, разпространена от пресцентъра на партията му.

"Бях въвлечен в цялата история, защото исках да помогна на човек, който беше смазан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна амбиция да бъда осъден, като в този си стремеж не се посвени да набеди съдия, че искал да вземе подкуп по делото, но когато съдията беше оправдан, на прокурора нищо не му се случи. Това говори много за начина на работа.

Нелепо е да се твърди, че съм искал да получа от някого 10 хиляди лева и то чрез заплахи или незаконни действия. Обемът на бизнеса ми - и аптеките, и бензиностанциите, показва, че такова твърдение е повече от несериозно", коментира Марешки.

Според него моментът за постановяване на присъдата е подбран умишлено, за да може в европейския доклад на 23 септември да се посочи, че България много успешно вече осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата обявява за такива.

"Явно съм им много удобен в момента - от една страна едни ме обявяват за близък до властта, защото съм бил подкрепил по някакъв начин инициатива на ГЕРБ.

Но от друга страна "Воля" винаги е била опозиция и по никакъв начин не участва в управлението, т.е. ние не сме тяхното "галено" дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля.

Явно някой иска да послужим за жертвоприношение и на наш гръб да се демонстрират някакви "успехи", написа още  Марешки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бахти елита

Бахти елита

15.09.2020 | 11:44

бахти и чудото. Магарешки, Сикаджийската мутра, Винкела и Шкембе воевода.

Отговори
1 0
Телец

Телец

15.09.2020 | 02:25

Ееее голямо Густо!!!? Дай Боже!!! Амин!!!? Един по един тръгнаха!!! По местата си........

Отговори
6 0
Трафик

Трафик

15.09.2020 | 02:23

Наскача се!!? Добре ли е???? Ето ти сега да се научиш да четеш... И да се научиш на почтеност.... Горкия бай Ставри направо цял клас а бе нпаправо една парламентарна група ще трябва да вкарва в правия път

Отговори
5 0
Да се свети името му

Да се свети името му

14.09.2020 | 23:57

Да се свети името му Магарешко и некой да го свитне И от там нататък шъ имаме свети ден на св Магарешки и неговите магарий

Отговори
6 0
Ковидчо:

Ковидчо:

14.09.2020 | 23:23

Ти си поредният б*клук в т.нар. "Народно събрание"!

Отговори
7 0
240 айдука,живот си живеят тука

240 айдука,живот си живеят тука

14.09.2020 | 23:22

Никога повече няма да гласувам за теб, Наглецо !

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?