Следвайте ни

Мая Манолова: Слави? Заедно ще си пазим изборите

viber icon

Интересни новини в ефира на "Дарик" съобщи Мая Манолова. Бившата червена фурия говори за изборите.

"Следващата седмица ще сключим споразумение с Отровното трио за явяване",, обяви днес лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" в интервю за предаването "Годината" .

Споразумението, по думите ѝ, е част от обединението на извънпарламентарните сили срещу статуквото.

Манолова коментира и евентуално сътрудничество със Слави Трифонов:

"Други стъпки са общо наблюдение на изборите и паралелно преброяване, така че заедно да си пазим изборите и с партията на Слави Трифонов. Надявам се, че ще имаме общи действия и преди изборите, но е важно и споразумение за ценностите и приоритетите след изборите, за да има критично мнозинство в следващия парламент."

По думите ѝ протестът е показал, че разграждането на модела на Борисов е възможно единствено с обединение. "Борисов е възможен 11 години на власт заради липсата на обединение на всички, които искат нормална държава, институциите да не са бухалки, върховенство на правото, свобода на словото", заяви Манолова.

Тя бе категорична, че „Изправи се.БГ" няма стане партия и е партньорска мрежа, която включва инициативни комитети, граждански организации, експерти и партии, извън статуквото на настоящото Народно събрание – ДБГ, „Волт", Земеделски народен съюз, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и Нова алтернатива. При нас има и леви, и десни, и партийни, и безпартийни. С протегната ръка сме за обединение към другите политически субекти, които са извън статуквото, заяви тя.

Членовете на Отровното трио, които също бяха гости в годишното обзорно предаване на Дарик днес, обявиха, че ще се явят на изборите като граждани - в коалиция. "Коалиционното споразумение се готви в момента. Продължават разговорите. Ще направим нещо, което не е правено никога досега. Ще използваме няколко партии, които ще работят с нас, но ще изтикаме гражданите напред. Идеята е 70% от хората в листите са не са политици, а граждани", обясни адв. Николай Хаджигенов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Реалист

Реалист

19.12.2020 | 20:26

Алоууу, адвокатчето, депутатите и политиците не са ли граждани? Щели да избират за депутати "граждани", а селяните какво ще кажат??? ;)

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?