Следвайте ни

Мая Манолова алармира за далавери с бързите кредити

viber icon

Аз съм адвоката на гражданите, няма как да се видя в образа на партиен функционер, заяви в предаването "Тази събота" омбудсманът Мая Манолова. Според нея публичните позиции съществуват, за да решават проблемите на хората.

По повод общественото обсъждане на новите цени на тока и парното, Мая Манолова посочи, че е било бутафорно. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе в петък обществено обсъждане с граждани и сдружения за новите цени на тока, които влизат в сила от 1 юли. Очаква се и средно увеличение с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна, а при тока увеличението ще е средно с около 3,5%.

"Решенията предварително са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели", обясни Манолова. По думите й цените на природния газ на международните пазари са се сринали до дъното, но в същото време цената на парното в България е стигнала своя таван. "За съжаление гражданите нямат право да обжалват в съда актовете на КЕВР. Единственият субект, който може да обжалва тези решения са енергийните дружества, но те нямат интерес от това", отбеляза Манолова. С

поред омбудсмана сериозни са проблемите при бързите кредити. По думите й една от причините хората да теглят кредити е, че не могат да си платят битовите сметки. "Тези фирми заобикалят закона, не спазват правилата и измислят всевъзможни уловки", коментира Манолова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

a4o

08.06.2019 | 14:36

dokoga hte vdigat cenite sprete se kradci

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?