Следвайте ни

Манолова и Дончева се озъбиха на ИТН заради ГЕРБ, ДПС и Асен Василев

viber icon

Страстите в парламента се разгарят все повече. Мая Манолова и Татяна Дончева се опънаха на Тошко Йорданов след изявленията му за поведението на ИБГНИ и ДБ при преговорите за бъдещото правителство и политиките, които ще изпълнява. "ДПС започнаха да поставят условия за подкрепа на следващия парламент", коментира в кулоарите на Народното събрание Мая Манолова от "Изправи се! Ние идваме".

"Ние настояваме за споразумение с "Има такъв народ", с което да бъдат разписани политиките, за които ние настояваме. И с ясен ангажимент, че участие на ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове няма да има - това е нашето условие", подчерта тя. И беше категорична, че те трябва да бъдат в изолатора за следващите 4 години.

„Има достатъчно основателни  причини за притеснения, че е възможна дългата ръка на ГЕРБ и ДПС във формирането на правителството”, каза още Манолова.

„Не желаем и никога не сме желали министерски кресла. 13-те гласа на ИБГНИ дава възможност за създаване на 4 други коалиции. Тоест нашата подкрепа не е решаваща за следващо правителство”, каза Манолова.

„Няма да подкрепим правителство, което дава възможност за инсталиране на партиите ГЕРБ и ДПС”, каза още тя.

„Настояваме за споразумение с ИТН за политиките, зад които заставаме и с ангажимент, препотвърден от ИТН, че участие на ДПС и ГЕРБ няма да бъде допуснато в следващия парламент”, каза Манолова.

По същото време от трибуната на парламента Татяна Дончева защити служебния финансов министър от атаките на ИТН.

Гражданските дела в бизнеса са ежедневие. Всички бизнесмени, които се намират в залата, или не са тук, но са народни представители, знаят, че те водят дела срещу някого за неуредени сметки и спорове, или някой води дела срещу тях. Част от тези дела ги печелят, част губят, по част от тях подписват споразумение", каза депутатката от "Изправи се! Ние идваме!".

По-рано днес Тошко Йорданов разказа, че Асен Василев е водил спор за интелектуална собственост, приключил с подписано извънсъдебно споразумение.

"Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде министър", заключи Йорданов. И атакува "Демократична България" за настояването им министър Василев и колегите му от служебния кабинет Кирил Петков и проф. Николай Денков да останат на постовете си в правителство с мандата на ИТН. Хората на Слави Трифонов втвърдиха тона към потенциалните си партньори, питаха какви игрички играят и отсякоха, че няма да им позволят да кадруват.

"Не гледайте на това като сензация във връзка с морала на един министър", призова обаче Дончева.  Моля ви, разбира се, да дадете отговор на обществото, но спокойно и с оглед на фактите, защото когато аджамиите влязат в игрището на политиката, стават контузии, понякога падат тежки предмети с тежки физически последици, обърна се тя към премиера Стефан Янев, който е на изслушване в Народното събрание за състоянието на бюджета и икономиката.

Въпрос към служебния премиер въз основа на декларацията срещу Асен Василев по-рано тази сутрин от ИТН в рамките на изслушването  отправи и депутатът от ГЕРБ Радослав Чолаков.

Г-н Василев също е тук в залата, няма нужда да ставам негов адвокат, обърнете се към министъра, отвърна Стефан Янев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

3,14

3,14

29.07.2021 | 13:10

Това е най-доброто правителство от 1989г.Вие,240 подобия на хора в народното събрание сте ПОПУЛИСТИ и властолюбиви елементи!

Отговори
1 5
Йори

Йори

29.07.2021 | 13:03

Нямам думи, наглост и беззаконие, това върши служебното правителсво на Румен Радев! А производните партии на БСП и Прокопиев, реват за министерски постове, но защо? Защо е важно да имат министи? Производните на Прокопиев имат само едно искате, смяна на главния прокурор, но защо? Какво се крие или #КОЙ се крие зад това толкова силно желание? Има някаква причина, със сигурност не е в знак към народна любов, но се надявам ИТН и това да разкрият!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?