Следвайте ни

Малките хотели спасяват туризма по време на пандемията

viber icon

Семейните хотели още от лятото започнаха да бележат прираст от туристи в сравнение с предходни години и тенденцията продължава да се движи в същата посока.

Дали българинът предпочита да се усамоти в малък семеен хотел или къща и да заложи на усамотението и какво да очаква туризмът, коментираха пред Нова тв експертът в туризма Ивайло Кожухаров и Андрей Лилов, основател на технологични компании, пише Днес бг. 

"С оглед на текущата ситуация с пандемията, някои от малките хотели, които са с 15-20-30 стаи, успяха през август и септември да реализират заетости, които са много по-високи от предходните години", заяви Кожухаров. "Може би струпването на хора отблъсна туристите от по-големите хотели. Ситуацията в момента е безпрецедентна. Ако говорим дали хотелите са безопасни – към днешна дата отговорът е да. Заетостта на хотелите в момента е под 20 процента, така че струпване е почти невъзможно", подчерта той. 

"Смятам, че в момента идва една малко позакъсняла революция на дигитализация на туристическия бранш като цяло. Хората искат да отидат на почивка, но все още страхът от пандемията е все още голям. Тепърва технологиите – от типа на резервационните модули, ще навлизат все повече. Те не са нещо ново или страхотна иновация, но са промяна на средата, с която сме свикнали да пазаруваме", посочи Андрей Лилов.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?