Следвайте ни

Македонците са българи!, твърди македонският консул в София

viber icon

За македонския консул в София Александър Панев, който е кадър на министъра на външните работи Никола Димитров, македонците са българи и част от съвременната българска държава. Той вярва, наред с други неща, че тази кръвна връзка е установена преди стотици години, пише близкото до ВМРО-ДПМНЕ македонско издание “Курир“, цитирано от агенция "Фокус".

Панев публично изразява подобни възгледи в социалните мрежи, като не взема предвид, че е консул и представител на Северна Македония. Освен това той свободно разпространява обиди срещу сръбския народ в дискусията, както и заплахи срещу хората, с които дискутира. Вечер.мк установява, че Панев, за събеседника, който му се противопоставя в дискусията във Фейсбук, е пуснал жалба до македонското МВР с искане той да бъде строго наказан с уволнение, защото според него той представлява заплаха за всеки български гражданин и е заплашил лично него, както и членовете на неговото семейство. Ала също така това пречи на евроатлантическата интеграция на страната ни.

Въпросът е дали Панев е имал разрешение от кабинета на министър Димитров публично да изразява мнението си, знаейки, че трима други дипломати са наказани за публични изяви, без да ги съгласуват с Димитров? Тази процедура повдига друг въпрос, това ли са възгледите на министър Димитров, или лично на консул Панев, точно в периода, когато България отрича съществуването на македонския език, както и съществуването на македонци преди 1944 година, кахъри се македонското издание.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?