Следвайте ни

Лъвчетата потеглиха за Холандия с линейка за мечки

viber icon

Лъвчетата Терез и Масуд поеха към спасителния център на международната организация „Четири лапи“ в Холандия. Това се случва близо половин година, след като бяха спасени от Разградския зоопарк, където бяха стъпкани от по-големите животни, и след множество институционални пречки и протести в тяхна защита, информира bTv.

Междувременно стана ясно, че двете лъвчета ще бъдат транспортирани с линейка за мечки, собственост на фондация „4 лапи”. Справката с предишни публикации по темата показва, че фондацията разполага с тази линейка още от 2005 година. Става дума за Мерцедес Спринтер, който дори е бил откраднат от фондацията през 2008 година.

По едно време бях загубила надежда, че този ден ще дойде, коментира пред bTV Любомила Кривошиева от „Дивите животни“ – организацията, която първа получи сигнал за състоянието на лъвчетата и им се притече на помощ.

В Холандия лъвчетата ще бъдат поети от специалисти по големи котки. Те ще престоят в спасителния център, докато станат самостоятелни, след което ще бъдат прехвърлени в убежището за големи котки в Република Южна Африка.

Снимка: bTv

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?