Следвайте ни

Лоши новини за Васил Божков! ДНСК му съсипа рождения ден

viber icon

Лоша новина дойде за укриващия се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков, който в сряда празнува рожден ден. След възложена проверка от прокуратурата Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря заради открити нарушения строежа на модерния жилищен комплекс „Нове Хоумс“, който е собственост на компании на Божков. Става въпрос за една от най-големите инвестиции на бизнесмена в строителния сектор. Проектът предвижда изграждането на затворен комплекс с 14 сгради в столичния квартал Красно село. близо до локалното платно на булевард „Цар Борис III”. Сред екстрите за бъдещите новодомци, които трябва да броят от  950€ до 1 700€ с включен ДДС за m2, се изтъква строящата се наблизо метростанция. 

След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), със заповед от 24.07.2020 г., началникът на ДНСК спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на част от строеж / 8 броя сгради / от комплекса „Нове Хоумс“ в София на основание чл. 224, ал. 4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Спирането на строителството е след извършена проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП от 08.06.2020 г. , когато началникът на ДНСК и главният архитект на гр. София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради с цел продажба.

Проверката на строежа е извършена от служители в Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) на 15.06.2020 г. и 13.07.2020 г. в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) - СО.

При проверките е установено следното:

- В одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план (ПУП) едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване съгласно Наредба № 7/22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони. Между осем сгради в комплекс „Нове Хоумс“ е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото съгласно положение 1 и 2 на  приложение 2 към чл.81 от Наредба № 7/22.12.2003 г. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3,00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в случая 21,40 м, представляващо височината на лежащата сграда.

-  При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13.07.2020 г., е констатирано, че строителните и монтажни работи на горецитирания строеж се извършват и не са завършени, за което е изготвен и снимков материал.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

28.07.2020 | 00:50

Президентът е пътник заради шпионаж в полза на руснаците и нарушаване на конституцията! Хайде, ако обичате да ни кажете причините защо Бойко Борисов и главният прокурор трябва да подават оставка? Доказателства ако обичате.

Отговори
9 5
Ало президента !

Ало президента !

27.07.2020 | 17:00

Ало Радев, не се ослушвай, ОСТАВКА !!! И ти заедно с премиера и главния прокурор. Не искаме такива като вас, орел, рак и щука, да ни управляват. Марш на село и грабвайте мотиките ....

Отговори
13 9
Нали

Нали

28.07.2020 | 00:52

Какъв герой според вас е Бай Ганьо?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?