Следвайте ни

Лора Крумова за Коритаров: Той беше недостижим интелект

viber icon

Тв журналистката Лора Крумова сподели скъпи спомени от работата си с Георги Коритаров. 61-годишният журналист издъхна от коронавирус тази сутрин.

„Друг като него няма, той имаше мащаб на мисълта и недостижим интелект.

Златно време беше, когато бяхме в сутрешния блок “Здравей, България” на Нова тв, едно от най-хубавите в живота ми. Предаването беше комбинация от неговия опит, интелект, мащаб, а аз бях момиче, което се изграждаше като водещ.

Коритаров не беше телевизионер, но беше изключително силен в кратките разговори. Умееше бързо да стигне до сърцевината на темата и да притисне гостуващите политици. Политиката беше неговият специалитет и вероятно затова беше много ухажван от политиците за съвети. Когато започне да говори за конкретно актуално събитие, успяваше да стигне до зародиша му преди 20 години и с бързи преходи за 15 минути да ти разкаже същността му, това, което трябва да знаеш.

Като екип ни събра Валя Гиздарска и ни спои. Това, което внесе хармония между двама ни, беше чувството за хумор и разликата в поколенията. Карали сме се и в ефир, но партньорството ни се оказа симпатично за зрителите, а споровете ни продължаваха до момента, в който се разсмеем. Той имаше фантастично чувство за хумор.

Обичаше да ме изпитва в ефир. Веднъж ме попита: “Кой е маршал Петен?”. А аз му отговорих: “Кой е вокалистът на “Ю Ту”?”

Винаги, когато съм оставала без работа, Коритаров ми се обаждаше, за да ми предложи място, казва още Лора Крумова, пише „24 часа“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?