Следвайте ни

Липса на кворум провали последното заседание на комисията "Росенец"

viber icon

Липсата на кворум провaли насроченото за днес заседание на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на лесопарк "Росенец", в района на нос "Чукалята", гр. Бургас.

Председателят на комисията Калоян Янков каза, че нямат необходимия кворум. „Присъстват 6 народни представители от общо 12, което означава, че няма повече от половината. Тук са представителите на ИТН, ДБ, ИБГНИ. Липсват представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и на БСП. Поради тази причина ние няма да може да проведем последното заседание на комисията”, каза Янков.

„Тъй като е последно заседание материалите, които сме събрали досега ще бъдат изпратени на всички органи – на ДАНС, на КПКОНПИ, на прокуратурата, ДНСК”, каза още Янков.

Първа точка на днешното заседание бе изслушване на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган. „Поканени на днешното заседание са г-н Ахмед Доган, той доколкото виждам го няма”, каза председателят.

Тук беше директорът на ГД „Национална полиция” към МВР Станимир Станев и общинският съветник от Бургас Константин Бачийски. „Но за съжаление няма да можем да пристъпим към работа”, каза Янков. Той изрази надежда казусът Росенец да бъде продължено проучването му от следващия парламент, защото останали все още много неясни въпроси. „И най-важният неясен въпрос е каква е връзката на г-н Доган с Росенец”, каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?