Следвайте ни

Лидер на ГЕРБ: Човекът с вдигнатия юмрук иска цялата власт

viber icon

Човекът с вдигнатия юмрук иска цялата власт. Това сподели пред БНТ Красимир Велчев, член на ръководството на ГЕРБ.

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", добави той. "Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвижиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

"Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце", даде своята версия на изявленията на президента Велчев.

И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции" - попита той и посочи, че това сега е война на институциите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пропаганда

Пропаганда

12.09.2020 | 14:26

Ох гледах го, как може да допускат толкова лъжи пред национална телевизия?! Статуквото, което управлява от десетилетия на сам, обвинява Радев за продажбата на военна техника. Лицемери и отрепки! Може и да не е българин.

Отговори
4 0
умен пловдивски х.й

умен пловдивски х.й

12.09.2020 | 12:53

Не знам дали е обратен, но е неуспял комунист в, като всички "първенци" на Борисов

Отговори
6 0
простата кърджалийска пyтка

простата кърджалийска пyтка

12.09.2020 | 11:57

Мустакатия пeдераст и той реве за кокала.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?