49
Следвайте ни

Левон Хампарцумян с оптимистична прогноза за пандемията и кризата

viber icon

"Светът излиза от медицинската фаза на пандемията, макар че при нас  това става  малко по-бавно. Краят се вижда, има икономически възход, светът се пренарежда икономически". Този оптимистичен коментар направи банкерът Левон  Хампарцумян в сутрешния блок на БНТ. 

Хампарцупян не е  съгласен с твърденията, че пандемията е плод на конспирация в света, организирана от банките с цел печалба.  Банкерът отчете, че пандемията  ускори процесите в икономиката в ЕС, които щяха да се случат по-късно, като даде пример, че с ограничаването на предвижването на хората в света, компаниите, чиито производства  досега са развивани в Китай, ги пренасочват в Европа. 

Паричната маса нараства и това ще поведе поскъпване на лихвите. Левон Хампарцупян не вижда основание банките да намалят лихвите. Няма как да гледаме в небето и да чакаме печалба от парите, които се пазят в банката, без да правим нещо, предупреди банкерът.  Според него лошите кредити намаляват, но той съветва парите да се теглят разумно с оглед на възможностите за тяхното връщане. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?