2374
Следвайте ни

Лекарският съюз разследва доц. Мангъров относно неверни твърдения за пандемията

viber icon

Доц. Атанас Мангъров нарушава основни текстове от Кодекса за професионална етика на лекарите в България, твърди негов колега в сигнал до Българският лекарски съюз.

БЛС ще разследва обвиненията, според които с множеството си неверни твърдения за коронавируса и пандемията Мангъров не действа в интерес на живота и физическото здраве на пациентите и уронва честа и достойнството на лекарската професия.

Сигналът на д-р Петър Петров е базиран на интервю на Мангъров от 2 ноември пред Радио "Фокус", в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицат, глобен с 1 до 5 минимални заплати, и дори да бъде заличен от лекарската колегия за 3 месеца до година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Доктора

Доктора

05.12.2021 | 21:47

Долу ръцете от доктор Мангъров. Един от малкото достойни лекари в обрулената ни държава. Оня пендел да си гледа Испания и да чете книги, дано научи нещо и за имунитета.

Отговори
4 2
Леле

Леле

05.12.2021 | 19:41

Най-сетне ! Кофтито е, че починалите, които са жертва на неговите изказвания са хиляди и тях няма кой да ги върне. Отнемане на лекарските права задължително ! Искрено се надявам това да се случи.

Отговори
2 6
Я корупция, я некадърност

Я корупция, я некадърност

05.12.2021 | 19:23

Маджаров ще размирише съюза на гнило. На пещерската хватка върху живота на Българина идва краят.

Отговори
5 0
Щом го хулят

Щом го хулят

05.12.2021 | 19:01

Значи е прав. За всичко до тук. Къде е КУКУ мършата да се избере по въпроса.

Отговори
9 1
ЧИБАБРЕ

ЧИБАБРЕ

05.12.2021 | 18:17

След този съвсем открит лов на вещици, какво чудно има, че д-р Чавдар Ботев се изнася в Турция, където получава по извънреден ред професорска титла в най-големия турски университет със 180 хиляди ст,денти, и му дават най-голямата Ковид клиника в Турция? Проф. д-р Чавдар Ботев е абсолютно на същото мнение, както Мангъров и Атанасов. Той също е много успешен в лечението. И след като го посрещаха навсякъде с хули и обиди, си взе шапката и отиде там, където го оценяват по достойнство. А не по доноси на п0серковци. https://www.youtube.com/watch?v=59p_KJx3pZw

Отговори
10 0
ЧИБАБРЕ

ЧИБАБРЕ

05.12.2021 | 18:09

На същото мнение, като доц. Мангъров, е и доц. Петър Атанасов . Шеф на Ковид клиниката в "Пирогов". И той ЕЖЕДНЕВНО е сред средно и тежко болни от Ковид. Значи и той нищо не разбира от работата, която върши от години? Лекарският съюз е пълен с подлизурковци и лизачи. Като едното нищо могат да отнемат лекарските права на доц. Мангъров, защото казва една истина, която е забранена на Запад, сега и у нас. Това е горе-долу да се признае, че има 48 пола, а не ДВА, както Господ е дал. На такива най-много подхожда определението "сатанисти". И може да дочакаме развръзка, както навремето със Содом и Гомор.

Отговори
10 2
ГЮРО

ГЮРО

05.12.2021 | 17:47

Един от малкото лекари, които открито се изказват за фалшимите фъксини, за които нито едно предварително твърдение не излезе вярно. Но с бързи темпове ве само в Европа, но и в България, се налага фашизъм, засега медицински, но идва и другият. Кое не е вярно - от 150 хиляди теста заразени, но не болни излязоха 4 /четири/ деца. И защо трябва да преживяват този психически тормоз? За да се гуши Фармафията? И точно доц. д-р Атанас Мангъров, Началник на Ковид клиниката към Инфекциозна болница, който ЕЖЕДНЕВНО работи със средно и тежко болни, като прави всичко възможно да ги излекува, го намериха за злонамерен. Защото казва, че от имунитета при преболедуване по-траен имунитет срещу Ковид няма и не може да има. Той казва и за маските каква работа вършат. Самият той и неговият лекарски екип работят БЕЗ МАСКИ. Неваксинирани. Защо досега НЕ СА УМРЕЛИ? А, бре, лицемери ниедни?

Отговори
11 6
Иван

Иван

05.12.2021 | 17:29

Мангъра е за едно от двете места: Лудница или Затвор.

Отговори
7 12
ГЮРО

ГЮРО

05.12.2021 | 17:49

На майка ти pутката, лайн0.

Отговори
8 4
Мутра

Мутра

05.12.2021 | 17:14

За разлика от балъците, които му вярват Мънгъров си прибира по 200 лв. за преглед и не лекува с чайчета и аспирин.

Отговори
6 11
ЧИБАБРЕ

ЧИБАБРЕ

05.12.2021 | 17:55

Какво има да му вярваш, бе говн0? Мангъров ЕЖЕДНЕВНО лекува средно и тежко болни в Ковид клиниката на Инфекциозна болница. Ти там не смееш да припариш и ще се п0сереш от страх, а той всеки ден е сред Ковид болни. Не на дивана, тапир4о. Правиш ли разлика? Аман от редки вонящи лаYнища.

Отговори
8 3
Мая

Мая

05.12.2021 | 16:42

Този човек е за затвора. Познанията са му от преди доста години. Егото му е до небесата. Заради него престанах да слушам Фокус. Там той се вихри на воля. Аз не съм специалист, но слушам истински такива. Те доста деликатно намекват за несъстоятелността от научна гледна точка на неговите изказвания. И без това българинът вярва на врачки, баячки, а не на науката.

Отговори
8 16
ЧИБАБРЕ

ЧИБАБРЕ

05.12.2021 | 18:01

Като не си специалист, защо плюеш по специалист точно по инфекциозните заболявания, който всеки ден лекува средно и тежко болни от Ковид? Ти ли знаеш, от талавизора, или той, който всеки ден го прави, как се лекуват такива болни? А мари патке смоталясана?

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?