Следвайте ни

Лекарят, пребил 13-годишно момиче, бил тормозен с месеци ВИДЕО

viber icon

Лекарят, който попадна в шокиращи кадри от скандал с 13-годишно момиче в София, е бил тормозен от съседката тийнейджърка месеци наред.

Това споделиха колегите на Кадир Джамфер, след като се появиха записите от камери в квартал “Света Троица”, на които се вижда, че 37-годишният мъж напада момичета, които седят на пейка. Майката на тийнейджърката, обект на неговата агресия, твърди, че в този момент той не е бил провокиран. Взел е телефона на дъщеря й, а във входа, където няма камери, я е ударил.

Здравка Майска потвърждава обаче и разказа на колегите на д-р Джамфер, че между тийнейджърката и лекаря е имало сериозен конфликт от дълго време и родителите са знаели за напрежението.

Лекари от двете болници, в които ендокринологът работи едновременно, го описват като изключително скромен, но много добър специалист. От избухването на заразата, работи като доброволец в COVID отделение.

За тези, които не познават д-р Джамфер, той изглежда затворен и особен.

Вероятно и затова се е превърнал в обект на шеги от страна на съседките тийнейджърки.

Майката на нападнатото от него момиче - Здравка Майска, описва така деня на инцидента: “Дъщеря ми, разхождайки кучето, сяда на пейката пред блока с още две деца. Кадир Джамфер излиза, след което се връща тичешком и напада детето ми. Не мога да кажа каква е причината”, разказа тя пред Нова телевизия.

Жената описва и предисторията. Имало твърдения от страна на лекаря, че децата звънели на вратата му и го притеснявали.

„Преди повече от година г-н Джамфер беше заплашил моята дъщеря, че ще се срещнат сами в асансьора и тя тогава ще види. С мъжа ми попитахме какъв е случаят, а отговорът беше: „Звънят на звънеца и тичат по стълбите деца” и той предполагаше, че едно от тях е нашата дъщеря. Казахме му, че бърка, защото ние сме много далеч от тези етажи. Тогава го помолихме каквото и да има като отношение и проблем с нашата дъщеря - да заповяда и да говори с нас”, посочи родителят пред Нова телевизия.

Колегите на Джамфер не оправдават агресията му, но са убедени, че вината не е била изцяло негова, тъй като ставало дума за необясним детски тормоз върху различен като поведение човек повече от една година. Те обаче недоумяват защо той е бил арестуван като престъпник. В телефонен разговор след 24-часовия престой в килия, д-р Джамфер е споделил пред свой колега, че е бил унижаван и бит в Трето районно управление на МВР в София. От Столичната дирекция на вътрешните работи казаха пред "24 часа", че Кадир Джамфер е подал молба за тормоз по време на задържането и по случая тече проверка. Уточняват, че когато е освободен е подписал декларация, че няма претенции за времето, през което е бил задържан. По-късно обаче се е върнал и е депозирал жалбата, че е бит.

8 дни след инцидента няма повдигнато обвинение срещу д-р Кадир Джамфер, каза пред "24 часа" адвокатът му Емануил Йорданов. Според него родителите на детето могат да търсят правата си в гражданско или частно наказателно дело, ако това, което твърдят е вярно.

"За мен е странно как може да се вдигне шум по такъв казус. Това е ежедневие в София. Има много по-тежки случаи на престъпления, по които не се работи", каза адвокат Йорданов пред "24 часа". Допълва, че тормозът от децата над клиента му е продължил месеци наред и никой не е взел мерки.

Лекарят е прекарал нощта в една от двете болници, в която работи.

"Това, което твърди моят клиент, е, че момичето е отправяло обидни реплики от лично естество към него и това е в продължение на месеци. Той е взел телефона й, защото е искал да се види с родителите, но не е знаел къде живеят точно. Очаквал е, че като вземе телефона, родителите ще го намерят, защото детето много добре е знаело къде е неговият апартамент”, добави бившият вътрешен министър.

Йорданов каза още, че основното, което е притеснявало Джамфер, били безкрайните обиди и подигравателното отношение. „Става въпрос за едно дете, което има разлика в годините с него, която позволява той да й бъде баща”, уточни защитникът.

Мъжът е бил задържан за 24 часа. "Това се е случило, без да има законно основание. Когато му поисках преписа от заповедта за задържане, какъвто трябва да му се даде, видях една бланка, на която абсолютно нищо не си личеше като текст. Тоест, той няма реално заповед, която да може да обжалва пред съда. Не мисля, че при един такъв случай е необходимо задържане”, каза още Емануил Йорданов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Хххх

Хххх

09.09.2021 | 23:09

Като се има предвид как се държат днешните хлапета и колко са груби, арогантни и невъзпитани, без никакъв или минимален родителски контрол, изобщо не е невъзможно или учудващо въпросната девойка да е била нагла и подигравателна спрямо човека, особено ако той по принцип си е по-свит и скромен. И като се има предвид как масово родителите грам не се занимават с децата си и тотално са абдикирали от отговорност, естествено кой да й направи забележка на тая мома. И представяте ли си на човека, съсипан от умора покрай дежурства да спасява хора в Ковид отделения, колко трябва да му е дотегнало, за да стигне до та? Някой тийнеиджъри наистина си просят боя, хората имат предел на търпението все пак и не са длъжни да понасят последиците от лошото възпитание на някой. Не може просто да се сочи с пръст лекарят, защото по принцип става дума за дете, което може би изобщо не се е държало по детски в изказа си. Монетата винаги има две страни...

Отговори
1 0
Родители

Родители

09.09.2021 | 18:37

Възпитавайте си гаменчетата

Отговори
1 0
Бялата мафия от кукундрели

Бялата мафия от кукундрели

09.09.2021 | 15:55

Разни докторчета хахавиняци, няма от какво да ви спасяват, но виж пари ще вземат, за да има за адвокати, като министър Мими!

Отговори
0 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?