Следвайте ни

Лекарят на починалата бременна с COVID-19 настоял за болница 10 дни преди фаталния край

viber icon

Личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена с Covid-19 е бил категоричен, че тя трябва да бъде прегледана от гинеколог и незабавно хоспитализирана в лечебно заведение десет дни преди фаталния край.

Д-р Димитър Джупанов от Разлог, който е личен лекар на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобед на 5 март, петък. Въпреки че не е имала ярко изразени симптоми на Covid инфекция, той е бил категоричен, че 43-годишната жена трябва да постъпи в болница.

"Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път дойдоха, по най-бързия начин да се обърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия начин в болница, защото там имаше рискове - възраст, наднормено тегло, кръвно и така нататък", разказа д-р Джупанов пред БНР.

През почивните дни лекарят е поддържал постоянна връзка по телефона с пациентката и е продължил да настоява пред съпруга и да вземат спешни мерки:

"В неделя съпругът ѝ дойде, за да вземе документите за преглед и пак му повторих, аз съм го описал и документално, задължително веднага да тръгнат към болницата".

Едва на четвъртия ден бременната жена постъпва в Акушеро-гинекологичното отделение на областната болница в Благоевград и час след това е преместена в реанимация. В събота сутринта тя губи битката с Covid-19.

43-годишната жена е постъпила в лечебното заведение в тежко

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?