Следвайте ни

Лекарите от „Св. Анна“: Работниците в Костенец са преживели шок

Обезглавиха „ТЕРЕМ“, заради политически интереси сега страдат невинни хора, каза бивш министър на отбраната

viber icon

Състоянието и на четиримата пациенти, постъпили при нас, е добро. Няма опасност за живота им. Пациентът, който беше най-тежко пострадал, тази сутрин е в ясно съзнание, контактен е. Това заяви пред Нова телевизия д-р Николай Добрев, медицински директор на УМБАЛ „Св. Анна“.Той поясни, че най-вероятно най-тежко пострадалият работник от „ТЕРЕМ“ по-късно ще бъде приведен в клиниката по неврохирургия. Контролните изследвания не показват увреди на вътрешни органи.

Обезглавиха „ТЕРЕМ“. Махнаха един кадърен директор, специалист по боеприпасите. Заради политически интереси сега страдат невинни хора. Експерти, доктор по боеприпасите беше шеф на „ТЕРЕМ“. Може ли човек, завършил печатарство, да се сложи да ръководи завод, който се занимава с боеприпаси? Това заяви пред Нова телевизия Валентин Радев, бивш министър на отбраната.На въпрос каква е целта партийни, „наши“ хора да управляват тези заводи, Радев отговори: „Там далавера не може да стане. Постове, това е отговорът“, заяви бившият военен министър.

 

„Колко смени са извършени по политическо нареждане. И то не е от днес, не е от вчера. Жалко е, защото наистина се махат кадърни хора“, коментира на свой ред Тодор Воденов от КТ „Подкрепа“.

 

Марин Иванов, бивш шеф на „ТЕРЕМ“, заяви по телефона: „Никой не ме извика да ми каже, че не е доволен от моето управление. Поде се една кампания, вероятно по политически причини, не само с мен, но и в холдинга „ТЕРЕМ“. И понеже аз няколко пъти им напомних, че в заводите може да станат такива неща, заводите трябва да бъдат ръководени от специалисти. Самият директор трябва да е контрольорът, който да ръководи процесите, производството, утилизацията“.

 

„На 100% се съмнявам в качествата на сегашния директор. Нещата – боеприпасите трябва да бъдат познавани в детайли. И пак повтарям – директорът е последният човек, който трябва да одобри или да спре даден процес“, заяви бившият директор на военния завод.

 

Според Иванов причината за вчерашния инцидент е в липсата на професионално отношение към боеприпасите: „Взривното вещество тротил се изгаря като обикновено гориво. Но има други твърди смесеви горива, които при определени условия горенето може да прерасне в детонация. Предполагам, че нещо такова е станало“.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?