Следвайте ни

Лекари с апел: Докога строителите ще взимат повече от нас

viber icon

Български лекари за ново здравеопазване, създадена  през август миналата година организация на млади медици, излезе с отворено писмо по повод на възнагражденията на съсловието у нас.

Работник, това звучи леко носталгично. За сметка на това, понятията съсловна организация и синдикат в областта на здравеопазването вече създават перверзни асоциации. И няма как да е друго, щом „здравният работник“ търпи да плаща своята ежемесечна лепта, получавайки срещу това едно голямо нищо. Всъщност, това е при благоприятен сценарий.

За съжаление, често пъти търпението му се „възнаграждава“ с послания и действия, които могат да бъдат определени като „интелектуални бисери“, резултат на порочна смес от изопачено медицинско изкуство, лични интереси, комерсиална зависимост и слугинаж. За сметка на това, истински важните за съсловието въпроси, които очевидно изискват неудобни политически решения „услужливо“ се избягват.

Здравна система, изградена да обслужва тези, които я управляват, а не тези, които се ползват от нея е порочна в своите основи, а хроничното бездействие на съсловните организации и синдикатите на практика обезсмисля тяхното съществуване.

Осъзнайте се!

П.П. В края на миналата година, Камарата на строителите в България прие минималното възнаграждение на строителен работник да бъде 1 448 лв. Поздравления на Федерацията на независимите строителни синдикати и на Федерация строителство, индустрия и водоснабдяване за този достоен резултат. Всички български лекари и медицински сестри биха се гордели да бъдат ваши членовe.

С уважение,

Български лекари за ново здравеопазване

17. 02. 2021 г.                                                                            

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

17.02.2021 | 16:22

Това за 1448 лв. минимална заплата в строителството е нагла фалшива новина. Няма такъв документ, няма такова решение. Точно обратното е - всеизвестно е, че в строителството осигуряването е на минимална заплата, а заплащането - на черно, по цени на кв.м. В днешно време, ако лекар взема по-малко от 1500 лв., то причината е със сигурност в него. Да не говорим за лекари със заплати от 20 хил. и повече - нещо обичайно в големите болници.

Отговори
5 4
Лимбо

Лимбо

17.02.2021 | 16:19

Докторската лакомия и въображение са безгранични - да се състезават със строителството. Отде таквиз данни. Не са много строителите (ако не са били навън) с джипове и в лукс. !????!

Отговори
6 4
Всичко  това  е смешно!

Всичко това е смешно!

17.02.2021 | 15:54

Нека един доблестен математик изчисли колко от осигурените средства отиват АМА ТОЧНО НЕТО за самото зраве? И колко е това съотношение в строителството. Ще занемеем от резултата.Визирам материали, заплати за труд,ресурси за изследвания.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай