1553
Следвайте ни

Легенда: Македонският премиер да целува ръка на Кирил Петков

viber icon

Отношенията ни със Северна Македония в момента са на дъното. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ прочутият журналистът Костадин Филипов, тънък познавач на болната ни тема.

Той отбеляза, че напоследък в медиите много се употребява термина "надграждане".

По думите му с поведението си Северна Македония ни дава знак, че няма да промени поведението си, но според него, от друга страна, няма начин нещата да не се променят.

Притеснява ме това, че премиерът Кирил Петков много бърза да покаже лоялност пред някакви политически фигури навън, според които трябва да направи първото си посещение в чужбина именно в Северна Македония, заяви Филипов.

А трябваше да е обратното – след като сме се опитали да им направим добро впечатление, ако искат да им направим някакъв хаир, някакво добро, трябва не ние да ходим при тях, а първата работа на техния нов премиер трябва да е да дойде у нас, да целуне ръка, така да се каже, на някой от нашите политици и ако каже, че не може да изпълни някои от нещата, които искаме, да му кажем да се върне в Северна Македония, да се опита да ги изпълни и тогава да дойде пак у нас, коментира журналистът.

Сигурен съм, че сегашното ръководство на държавата ни най-малкото не знае с какви хора си има работа, каза още Костадин Филипов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

комунист

комунист

08.01.2022 | 13:39

Македонците ще подпишат всичко на Кирчо с добавка на едно изречение, че ние ще им съдействаме да си намерят пари за жп линията и авиолинията до София. На тях те не им трябват.Ние ще подпишем за ЕС. Те ще ни обвиняват, че не им съдействаме достатично.Кирчо ще си лети до Скопие през Виена за 3-4 часа а умните македонци ще се качат на колите си и за 2 часа и половина ще са в София.Дерзай Кирчо!

Отговори
2 0
Нали

Нали

08.01.2022 | 11:17

На времето имаше виц за условието да спрат бомбандировките в Сърбия, Милошевич да направи свиpка на Клинтън! Милошевич се съгласил, но при условие Клинтън да се качи на един стол а той да му прави свирката прав, защото сърбин на колене не пада! Та и Кирето такава ще я свърши!

Отговори
5 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

08.01.2022 | 05:11

ВЕТО РСМ се гаврис всичко БЪЛГАРСКО

Отговори
12 2
Нали

Нали

08.01.2022 | 11:12

Странен коментар на отявлен близач на руски гъзoве!

Отговори
3 3
Биби

Биби

08.01.2022 | 02:43

Ама, това кога и дали ще влиза някой в ЕС не е наш проблем. Тия няма, нито да се променят, нито да признаят с други думи нищо. няма да направят. Надяваха се Запада да ни притисне и ние да клекнем. ДА, ама НЕ! Само Кирил Петков да не вземе да обещава нещо, макар, че не вярвам, ама знае ли човек.

Отговори
11 1
Една

Една

08.01.2022 | 07:32

Тоя ще клекне на макетата и после те ще правят с нас каквото си искат!! Още преди време когато Кирчо каза,"ще ОТИДА до Македония" все едно отива да пие кафе с приятели, аз се възмутих и писах "да дойдат макетата тук, те гонят"!!!,Киро такъв автогол ще си вкара, че това може да му коства и поста!!!

Отговори
9 1
Севермак

Севермак

08.01.2022 | 00:02

Част от българските политици погрешно приемет, че именно България е длъжна да реши спора с РСМ, при това спешно и на всяка цена. От тази логика произтича следният абсурд: трябва спорът бързо да приключи, те не отстъпват – следователно ние трябва да отстъпим. Ние проблем нямаме. Северномакедонците имат и Те трябва да го решат, ако искат да влязат в ЕС. България е член на ЕС и не иска нищо от никиго. РСМ зависи от нас и тя трябва да прави отстъпки. Вместо това северномакедонците демонстрират грубо неуважение и враждебност. Те прекратиха работата на Смесената комисия, отрекоха се от и без това нищожните исторически признания веднага, след като ги подкрепихме за НАТО, игнорират София и обикалят европейските столици, очерняйки България. Самият факт, че не намират за нужно дори да изпратят посланик у нас е фрапантна демонстрация на пренебрежение. Всяка проява на добра воля от наша страна се възприема в РСМ като слабост. Не би следвало ние да преглътнем лъжата, само защото те не искат да приемат истината. Доводи, че признаването на историческите факти ще застраши идентичността на северномакедонците са абсурдни. Не може да има идентичност, основаваща се на фалшификации и кражба от съседите. Нека имат своя идентичност, но изградена на Истината. В следствие на твърдата позиция на Гърция, РСМ се отказа от претенции върху гръцката античност и това не я застраши особено. В този смисъл е много важно да отстояваме българската история. Езикът на омразата в РСМ се корени точно в неверните исторически интерпретации и квалификации. Враждебността е неизбежна, когато двама братя се карат за наследство. За да има мир, всеки трябва да вземе своето и се откаже от чуждото. Нека градят идентичността си на личности като Пулевски, Мисирков и Ченто, но да признаят и правото на самоопределение на останалите, вместо посмъртно да го подменят. Да им дадат думата – те ясно са казали какви са!

Отговори
20 3
ще разбере

ще разбере

07.01.2022 | 22:56

има време

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?