Следвайте ни

Лаура Кьовеши се среща с Иван Гешев и Янаки Стоилов

Официалният Фейсбук акаунт на Европейската птокуратура потвърди новината

viber icon

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е на посещение в София днес и утре. Тя има срещи с правосъдния министър и главния прокурор.

Целта на посещението е България да ускори процедурата по избиране на нови 6 делегирани прокурори, след като Европейската прокуратура одобри само 4 от 10 български номинации.

Новината беше потвърдена преди броени минути и от пресцентъра на Европейската прокуратура в социалните мрежи.

Кьовеши ще се среща с министъра на правосъдието Янаки Стоилов, с главния прокурор Иван Гешев и неговите заместници, както и с прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС). Програмата на посещението не е публикувана предварително от съображения за сигурност. От Министерството на правосъдието потвърдиха, че Янаки Стоилов има планирана среща с Кьовеши в четвъртък следобяд.

"Европейският главен прокурор Кьовеши ще бъде в София днес и утре, за да посети офиса на Европейската прокуратура. Тя ще се срещне с българските власти, за да гарантира бързото избиране на още 6 кандидати за европейски делегирани прокурори, които ще защитават бюджета на ЕС от престъпници", пише в публикацията.

В базираната в Люксембург Европейска прокуратура засега ще работят само четирима българи. Това са Димитър Беличев от Пловдивската окръжна прокуратура, Бойко Калфин от Окръжната прокуратура в Кюстендил, Светлана Шопова-Колева от Софийската градска прокуратура и Вероника Трифонова от Софийската районна прокуратура.

Първоначално Европейската прокуратура ще се заеме с около 3000 случая. Тя очаква да работят по хиляди казуси всяка година, най-вече свързани със здравеопазване, земеделие, инвестиции и обществени поръчки.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

един от младежите

един от младежите

10.06.2021 | 14:21

Това не са Герб -младежи ,а във форума дращят платените тролове на МАМИНИЯ.Той позори и партията ,и нас.

Отговори
4 7
Има и доволни

Има и доволни

10.06.2021 | 13:38

Срещат се двама Ооо здрасти Отдавна не съм те виждал Къде работиш как си Аз ли Ами работя в ДАНС И с какво се занимаваш там в ДАНС Ами с недоволните от правителството А има ли доволни Да има Ама с тях се занимава гусин Магнитски от Щатите

Отговори
9 2
Чукундур

Чукундур

10.06.2021 | 12:12

И да си тръгва заедно с Христо Иванов, Цветан Василев, Чукундурът и Черепът вързани със свински опашки.

Отговори
11 9
Калинки

Калинки

10.06.2021 | 12:34

ГЕРБ-Млдежи се активизираха

Отговори
7 8
Сик

Сик

10.06.2021 | 12:49

Това са общински калинки, зикото ги стимулира да пишат.

Отговори
7 9
Кутевите к**ви

Кутевите к**ви

10.06.2021 | 13:17

пак умряха от яд

Отговори
4 3
Каскетчо

Каскетчо

10.06.2021 | 11:59

Гешев май не изгаря от нетърпение да се види с нея.

Отговори
11 9
SOS !!!

SOS !!!

10.06.2021 | 11:55

тоя Янаки Стоилов... да си огледа най напред заместниците щото там има гнили ябълки....после да твори правдини ...!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
10 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?