Следвайте ни

Лъжат ни по нова схема! Мними лекари звънят по телефона

viber icon

Телефонни измамници атакуват жителите на Нови пазар и на няколко села, сред които - Златна нива и Войвода, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Пред две седмици на стационарен телефон на възрастна жена в едно от селата позвънил непознат и казал, че се обажда "лекарят". Жената попитала дали е д-р Динев и получила утвърдителен отговор. "Лекарят" помолил жената за услуга. Обяснил й, че в момента е в командировка и семинар във Варна, но трябвало да получи лекарства от Попово.
 
Успял да убеди жената да тръгне към града и да занесе 1600 лева, за да получи скъпоструващи лекарства. Обяснил й, че като се върне от командировка ще й даде парите. Жената тръгнала, но по пътя, след разговор с нейни близки разбрала, че става дума за измама.

Последвали нови обаждания на стационарни телефонни номера в Нови пазар и в няколко села. Непознат се представял за д-р Динев и правил опити да измами по същата схема жителите. Заради съвпадение на името на доктора, който имал практика в региона, няколко от пациентите му решили, че трябва да му помогнат. Споделили намеренията си с кварталния полицай, който им казал, че това е опит за телефонна измама.

От полицията призовават гражданите да не вярват на непознати по телефона, които им се представят за длъжностни лица. Колкото и убедително да говорят, с каквито и познати имена да си служат, поискат ли пари под някаква форма- това е измама. При подобни обаждания веднага се свържете с ваши близки или с полицията, допълват от ОД на МВР - Шумен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?