Следвайте ни

КЗП: „Не могат да ви задължат да платите за нещо, което не желаете”

viber icon

По никакъв начин никой не може да Ви задължи да ползвате т. нар. комплект „чадър и шезлонги”. В изминалите години сме глобявали за такива случаи, и сега ще го направим, категоричен бе председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, който коментира по bTV информацията за условията при отдаване на чадъри и шезлонги по Черноморието.   

 

Маргаритов съобщи, че в момента контролният орган приключва работа по такъв казус на плажа в Черноморец, като предстои да бъде наложена санкция. „Установихме, че е посочена единичната цена на чадъра и на шезлонга, но на първа линия трябва да ползвате комплект. Т.е. тук вече има задължително условие Вие да си вземете чадър с два шезлонга”, обясни Маргаритов. „Не може да бъдете принуждавани да си купите нещо, което е извън Вашите потребности. Може да поискате само чадър или само шезлонг”, допълни той.  

 

„Въпреки че се наблюдават сериозни разлики в цените на тези услуги на отделните плажове и на фона на това, че вече има стотици хиляди хора на морето, към момента от началото на сезона при нас са постъпили не повече от 10-15 жалби относно качеството на туристическия сезон”, съобщи председателят на КЗП. Според него това означава, че хората трябва да бъдат по-бдителни и да реагират при проблем. „Ние откликваме на момента, защото нашите екипи са и на място. Хората могат да ни намерят и на денонощния телефон 0700 111 22, и чрез сайта ни в Интернет”, добави Маргаритов.   

 

През месец юни Комисията за защита на потребителите е извършила над 500 проверки в туристически обекти по Черноморието, като са съставени около 40 акта за установени нарушения. Данните са съпоставими с тези от предходни периоди, сочи статистиката на КЗП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Георги Прокопов

08.08.2019 | 20:11

КЗП " Не могат да Ви задължат да платити за нещо, което не желаете." Това е така, но защо " Топлофикация " ни задължава да плащаме срадна инсталация при положение, че сме с изключени радиатори и не желаем предлаганата услуга от тях?

Отговори
1 0

Клеопатра

11.07.2019 | 14:27

Емилия да те затова бягат хората от нашето черноморие,не може някъде шезлонга и чадъра да са 5 лв,а другаде 15лв. Хората си правят сметка и ходят другаде. Ако получаваш затова нещо и безплатно като бонус да коктейл или кафе с вода . Така правят в Гърция и Турция а нашите само гледат да лапат,без покритие .Ако си на 5 звезден хотел разбирам ,подръжка,басейн ,екстри да ама на голия пясък и пълно с фасове и боклуци на пясъка така не може Туристическия бранш малко да се позамислят,за цените на услугите,прекаляват с печалбарството.

Отговори
5 1

Ракодов

10.07.2019 | 16:12

То и аз не желая парно ,но заплащам някакви ежемесечни такси,там е още по зле не ползваш нищо а плащаш дадени пари никъде го няма това по света,да не ползваш дадена услуга ,а да заплащаш за нея,абсолютни обирджии.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?