Следвайте ни

КЗК наказа 3 фирми за картел със санирането

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира три пазарджишки фирми за картел с цел манипулиране на обществена поръчка в Община Пещера чрез мнима конкуренция, съобщават от контролния орган. Конкурсът е за услуги по печатна и външна реклама, връзки с обществеността и публичност с 9 обособени позиции.

Проведен е от декември 2016 година. Наказаните участници са „Фейс консулт“, „Кабле системс“ и „Кристи 91“. Проверката срещу тях е започнала след сигнал за нередности около процедурата, подаден от зам.-министър на регионалното развитие до КЗК. Управител и едноличен собственик на капитала на „Фейс Консулт“ е Делчо Генчев, на „Кабле системс“ - Красимир Стоянов, а на „Кристи 91“ - Стефка Стоянова.

Проверката на комисията установява свързаност между дружествата, което и видно и от представените от тях писмени становища. Делчо Генчев и Красимир Стоянов са били съдружници в друга фирма - „Джи Ти Ес-Лед,през 2013 и 2014 година, а вторият предприемач е съпруг на Стефка Стоянова.

Заедно с техните фирми е имало и четвърти участник - „Инфо трейнинг“. Комисията по провеждане на конкурса не разглежда тази оферта, а предложенията на „Кабле системс“ и „Кристи 91“ не са допуснати до оценяване, тъй като в представените от тях технически приложения им не било посочено за коя позиция се отнасят. Единствен участник с отговаряща на критериите оферта остава фирма „Фейс консулт“, на която е възложено изпълнението.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?