Следвайте ни

Кутев за чистките: Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората!

viber icon

В ГЕРБ има повече комунисти от БСП, заяви говорителят на служебния кабинет

"Слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение. В служебния кабинет може да има хора от много места, но това не значи, че ние сме зависими от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкова много години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП”. Това каза в интервю по Нова телевизия говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. 

Той коментира чистката по високите етажи на властта в последните дни. „Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата", посочи Кутев.

Говорителят посочи, че задача номер едно на служебния кабинет е подготовката на парламентарните избори. По думите на Кутев, ваксинацията и кризата с COVID-19 представляват голям проблем.

„Не е въпросът да се махат "зелените коридори", търсим повече участие на личните лекари - трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите”, обясни той.

Относно проверката в Българската банка за развитие, Кутев коментира, че разкритията са скандални.

„Очевидно министър Кирил Петков знае повече от мен за проверката в Българската банка за развитие. Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не и малки. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес. Факт е обаче, че само за три дни служебното правителство направи много, няма да спрем дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата, ще разберем тази седмица”, посочи Кутев.

Той каза още, че е поканен от президента Румен Радев да заеме този пост. „Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото”, подчерта Кутев.

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПОЛИЦАЙ

ПОЛИЦАЙ

17.05.2021 | 14:05

На вниманието на МВР . Господин Кутев провокиран от сутрешното явяване на МВР в студиото на БТВ по отношение на катастрофата на висш полицейски началник със служебния автомобил в почивни дни без командировъчна заповед нАВЯРНО Това беше много теко ПТП по една случайност без жертви Въпреки заа стотици хиляди лева служебния автомобил отиде на скрап . Малко светлина След празника на Гранична полиция 22декември директора на ГДГП гл.кр Кичиков решилда прескочи до Созопол да си прибере семейството НА следващия ден на връщане по магистралата управлявайки лично служебния автомобил при неизяснени обстоятелства допусна тежкото ПТП .вавтомобила са пътували съпругата му и двете му невръстни деца ..зЗа слчая беше отбелязано в пресата като ПТП и нищо повечеКато всяко произшествие от полицейски служител е практика да се омаловажава и прикрива ..

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?