Следвайте ни

Кучета нахапаха до смърт немска овчарка

viber icon

Полицията в Разград разследва смъртта на немска овчарка, убита от други кучета.

От ОДМВР - Разград съобщават, че група кучета са нападнали и нахапали немска овчарка в двор в село Острово.

Сигналът за случилото се е подаден от 39-годишния собственик на потърпевшото животно.

Кучетата, три от които собственост на съсед, който е ловец, а останалите – улични, влезли в имота на мъжа около 02:00 часа на 24 юни.

Нахапаната немска овчарка умряла от раните си на 25 юни. Тялото ѝ е изпратено за експертиза във ветеринарна клиника в Разград.

По случая се води разследване за причиняване на смърт на гръбначно животно, за което наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Анонимен

26.06.2019 | 23:18
0 0

Със сигурност овчарката е била мъжкар и съответно, като е вързан не може да се брани добре.Тези кучета са нападали и другпът и пак ще нападнат, ако имат шанс.Веднъж говорих със специалист и той каза,че ако ловно куче нападне друго по време на лов повече не може да се отучи да го прави, остава си така.В двора имах мъжко малко вързано и женско голямо кастрирано,като влезе мъжки през мрежата се збиват с мъжкия,а женската не я закача никой.

Анонимен

26.06.2019 | 23:06
1 0

Браво на собственика,само така наглите и безрасъдни съседи ще се научат,че гората поляните и улиците не са техен дом и безкрайни ловни полета.Много ловжии се навъдиха с поняколко псета и като им омръзнат ги пускат да скитат и стават улични. Аман от ловжии.На съседите е ловжииско много голяма порода и то не спря да идва в нас.Като се отвърже копае дупка и се пъха под мрежата,последно ми сдъвка нови зимни ботуши и ми нападна котарака, който спи пред вратата ми.А съседите,ни лук яли ни лук мирисали.Ако бях гад щях да го отровя,ама животното не е виновно,за да страда вместо тях.Само така всеки да си търси правата и така няма да има непокисти.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?