46
Следвайте ни

КС няма да събира още доказателства за гражданството на Кирил Петков

viber icon

Конституционният съд е приел доказателствата по случая с двойното гражданство на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков и в следващите десетина дни ще се произнесе по казуса, предава БГНЕС.

Съдът предстои да установи кога точно канадските власти са взели решението, според което Петков вече не е поданик на държавата на кленовия лист. Преди дни стана ясно, че в документа, предоставен от него, пише, че той е престанал да е канадски гражданин от 20 август.

"Конституционният съд с единодушие на участвалите единадесет съдии прие с определение писмени доказателства по дело № 18 от 2021 г. Със същото определение Конституционният съд остави без уважение искането на Кирил Петков Петков за конституирането му като заинтересована страна по делото и без разглеждане искането му за събиране на други доказателства. Приетите писмени доказателства ще бъдат публикувани заедно с определението на страницата на Съда в интернет по партидата на конституционното дело със заличаване на личните данни", се казва в решението на съда.

КС беше сезиран от 55 народни представители от ГЕРБ от 46-ото Народно събрание с искане за установяване на противоконституционност на указа на президента Румен Радев от 10 май в частта, свързана с назначаването на Петков.

Образувайки делото, съдът поиска документи от президента, министерствата на правосъдието и на външните работи и от самия Кирил Петков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ех, Марица

Ех, Марица

12.10.2021 | 15:28

На сайта на КС са качени всички документи на лъжливото Кире. Можехте поне декларацията, че е "само български гражданин" /10.05.21/ и че съзнава, че носи наказателна отговорност по чл.113 от Наказателния Кодекс да публикувате.

Отговори
4 1
Ехаа

Ехаа

12.10.2021 | 14:26

Аз вчера подадох документи за Канадско гражданство. Значи вече съм истински Канадец.

Отговори
7 0
Кирил

Кирил

12.10.2021 | 13:04

Егати държавата! Мутрата го пипнаха с пачки евра, злато и огнестрелно оръжие, но Гешев мълчи. А "проблемът" с двойното гражданство на К. Петков се раздухва до няма и къде. Не е откраднали и стотинка, ама гербаджиите се надпреварват да злословят.

Отговори
4 11
Нали

Нали

12.10.2021 | 14:36

Снимките от спалнята на Борисов са смешни манипулации! А, какво стана със снимките с хладилника на Радев, където е скътал пачките от корупционната схема с автомобилите за гранична полиция, а? ТЪМНИНА, ПОВЕЧЕ ТЪМНИНА!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?