2374
Следвайте ни

Крум Зарков: Ще реша дали да се кандидатирам за лидер на БСП, щом започне процедурата

viber icon

Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП. Така Крум Зарков отговори на въпроса дали той е наследнът на Корнелия Нинова начело на левицата.

"Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали да се кандидатирам, когато започне процедурата", каза той в "Тази сутрин" по bTV. По думите му по-важно в момента е съставянето на правителство, чак след това възстановяването на левицата.

"Няма противопоставяне между БСП и Румен Радев. Според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев", каза Зарков.

Той допълни, че решенията на "Продължаваме промяната" са добри и решението да не включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е правилно. След балотажа, от понеделник трябва да работим за стабилно правитество, добави Зарков. Преговорите и екипът, който ще участва от левицата, зависят от Националния съвет на БСП. Те ще дадат съответния мандат на когото преценят, след това ще се организират екипи, които да влязат в преговорите със съответната политическа сила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?