Следвайте ни

Кристиан Николов, който погуби Милен Цветков, иска на свобода

viber icon

Кристиан Николов да бъде пуснат под домашен арест и да бъде следен с електронна гривна. Това поиска от Софийския градски съд Любомир Таков, адвокат на обвиняемия за смъртта на Милен Цветков.

"Едно семейство вече е почернено, защо трябва да почерняме и второ. Кристиан Николов е осъзнал какво е направил, има отлични характеристични данни", каза Таков. Според него срещу клиента му се води манипулативна кампания и няма доказателства, че умишлено е причинил смъртта на журналиста.

Изказвам искрени съболезнования на семейството на Милен Цветков. Съдействам на разследването. Смазан съм от медийната атака срещу мен. Знам какво ме чака. Ще поема пълна отговорност. Моля да измените мярката ми в домашен арест с електронна гривна. В този момент имам нужда да бъда със семейството си.

Според прокуратурата обаче има такива доказателства - свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара. Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков пред него, сочат събраните доказателства по разследването.

Това заяви пред съда обвиняемият за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов, който присъства на живо в съдебната зала. Очаква се до 30 мин. съдът да реши дали ще го остави в ареста или ще го пусне вкъщи.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?