Следвайте ни

Криминалист за Негован: Потресе ме бездушието на съседите

Такива случаи като този от село Негован са изключително трудни за разкриване по принцип. Трудно може да се каже как разследващите са стигнали до информацията, защото всичко започва от един бял лист, от две напълно обезобразени лица. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия криминалистът Иван Савов.

,,В основата на това жестоко убийство стоят користни цели. Възрастните хора са били убити, за да бъдат ограбени и за да им се вземе каквото може като собственост. Това, което прави впечатление, е, че убийците са действали хладнокръвно и само обстоятелството, че не са доизмислили всичко е помогнало на разследващите да ги хванат. Това е изключително тежко престъпление, а заловените са извършили деянието напълно умишлено'', посочи още криминалистът.

,,Много канали са били разработени, проверявани са били какви ли не версии и в крайна сметка излиза някаква сламка, за която полицията да се хване. Но това, което мен ме порази най-много, бе бездушието на съседите, които казаха, че това май били дрехите на жертвите, обаче предпочели да си замълчат, вместо да позвънят в полицията'', допълни в заключение Савов. 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?