Следвайте ни

Криминалист с опит оглави Националната полиция

viber icon

Новият началник на националната полиция е Николай Хаджиев. До момента той беше заместник на досегашния началник на ГДНП Христо Терзийски и отговаряше за Криминална и Икономическа полиция. Зае обаче неговото място, след като Терзийски пое поста вътрешен министър при последните рокади в кабинета.

Николай Хаджиев е завършил е висше образование в Академията на МВР в София през 2005 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Има магистратура в Академията на МВР в София по специалност „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и опазване на обществения ред“. Преди това е завършил право в ЮЗУ – Благоевград.

Професионалният му път започва с назначението на длъжност разследващ полицай през 2005 година в отдел "Пътна полиция" - СДВР. По време на професионалния си стаж в МВР преминава последователно през следните длъжности: Разследващ полицай през 2006 година в отдел "Разследване"- СДВР; Разузнавач в сектор "Наркотици" през 2009 година, отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ - СДВР; Началник на група през 2010 година в същата структура на СДВР; Началник на сектор "Наркотици" през 2013 г. - СДВР; Началник на отдел "Противодействие на Криминалната престъпност" през 2015 година - СДВР.

През 2016 г. е назначен за директор на ОДМВР Благоевград; От 17 юни 2019 година е заместник директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2014 г. в Будапеща  и международен курс “Drug commander” през 2013 г. в Букурещ. Семеен с две деца.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?