71
Следвайте ни

Край на сагата: „Вера Су” остава за държавата, ще бъде ремонтиран ВИДЕО

viber icon


Корабът „Вера Су” вече е собственост на държавата и ще бъде ремонтиран. Сагата с плавателния съд приключи. След 36 дни край скалите, многократни опити за изтеглянето му и екстремна операция за спасяване на екипажа по мрежа над бурното море, корабът беше изтеглен от местността „Яйлата”, съобщи NOVA.

След полунощ „Вера Су” беше откаран на буксир до пристанище Варна. Там в кораборумонтния завод корабът ще бъде ремонтиран, а сметката трябва да бъде платена от  застрахователя. В  противен случай държавата ни ще заведе иск. 

Във Варна министърът на транспорта беше категоричен, че собственикът на „Вера Су” е целял корабът да бъде потопен.

Екипите на „Морска администрация” подготвяха операцията по изтеглянето повече от 7 часа. В полунощ корабът бавно тръгна към Варна.  

„Успяхме на първо място да спасим екипажа, успяхме да запазим човешкия живот при една много сложна операция”, коментира Христо Алексиев, министър на транспорта.

„Ключът за успеха беше умението, опита и всичките дейности, който в последствие направихме заедно. Предният път, видяхте, че не успяхме. Взех под внимание всичко каквото пропуснахме и опитът, който показаха всички останали, и уменията, които имаше, доведоха до успешния край на операцията”, заяви кап. Венцислав Иванов, директор на ИА „Морска администрация”.

А министърът на транспорта е категоричен, че корабособственикът е целял потапяне на кораба. Освен това България е единствената морска държава в Европа без спасителен кораб, отчете министъра. И поиска промени.

„Не е задължително при всички случаи държавата  да купи кораб, но тя трябва да осигури поне процедура при тази ситуация как се действа”, заяви Христо Алексиев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Боко

Боко

26.10.2021 | 21:55

Мико , ама нямаше да чака 36 дена да се оправи с един кораб . Боко действа , няма тва онова . Някой министър не бачка , следващия . Боко единствен сменя . Радев погази конституцията . Защо? ФАТМАК нещ@стен . На 14 ти си заминава и той го усеща . Нали се сещаш хората в северозападна България как ще гласуват против него . Всеки , който сега се дупчи също против него . Цялата държава е против него и тия измислени социологически проучвания на платени червени б0клуци няма да го спасят . Не остана . Още малко и Гешев да го почва . Той много се страхува от него . На каскета не му пука . Ша ги мачка и оня киро измамника . Още утре като излезе КС с решение , че е нарушена конституцията .

Отговори
1 8
чалгарче малко останало си тъпо, жалко

чалгарче малко останало си тъпо, жалко

26.10.2021 | 21:52

А сега задачка, за да определим кой е прост и кой умен. Чакам отговорите Ви. Лодка със скорост равна на тази на течението на реката изминава даден път по течението за 1 час. За колко време ще се върне по обратния път?

Отговори
1 1
Хахаха

Хахаха

26.10.2021 | 21:57

Дай жокер на ЧАЛГАРИТЕ . Трудна задача . Изкефи ме . Браво .

Отговори
0 1
чалгарче малко - останало тъпо - жалко

чалгарче малко - останало тъпо - жалко

26.10.2021 | 22:11

приятел, лошото е, че нацията затъпява, а се търсят програмисти

Отговори
0 1
Боко шланга

Боко шланга

26.10.2021 | 21:16

Ако бях АЗ, с една група патладжани още на другия ден Щях да са оправа. Щот съм си оправен- я - цял квартал в Банкито купих/ме/ с братчеда Ради, в Барцелоната виличка.... Оправен съм си - кат всички боклуци и айдуци у Бг.

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?