Следвайте ни

Край на сагата "Октопод"! Алексей Петров невинен

viber icon

Специализираният наказателен съд оправда Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и Кирил Топалов по няколко обвинения и осъди условно Марчело Джотолов и Янко Попов за изнудване на бивш полицай. Втората инстанция -  Апелативният специализиран наказателен съд, е потвърдила присъдата на първата. След това прокуратурата не е протестирала пред ВКС. Осъдените условно обаче обжалват.

Това е едно от трите дела, които започнаха след шумната акция през февруари 2010 година. Т. нар. "Голям Октопод" не стигна до съда. По него беше обвиняем и Пламен Стоянов-Дамбовеца, а разследването беше за източването на "Кремиковци". Обвиненията по големия октопод бяха свалени, пише 24 часа

"Нежния Октопод" за сводничество още е на първа инстанция в Специализирания наказателен съд. 

"Малкия Октопод", който окончателно приключи с липсата на протест пред ВКС, беше за изнудвания отпреди повече от 20 г. По същия начин прокуратурата се отказа да протестира и оправдателните присъди за Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото "EVN". 

Докато делото "Октопод" течеше първо в градския съд, а после в Специализирания, повечето обвиняеми и подсъдими осъдиха България в Страсбург заради арестите, свидетели починаха, други промениха показанията си. 

Срещу Алексей Петров започна и още едно дело - за пране на пари от работата му като консултант по окрупняване на мобилни мрежи в страната. По него също беше оправдан през 2017 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

19.07.2021 | 15:45

ДЪРЖАВАТА СИ ИМА МАФИЯ--И МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА--ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО--ЧЕ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА СА ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ САМАТА ДЪРЖАВА

Отговори
4 1
Сии

Сии

19.07.2021 | 15:42

Е нищо. Сега пък те ще ни осъдят и народът ще плаща. А прокурорите които са си изгледали децата и са изкарали стаж за тлъста пенсия с това дело ще продължат да щракат с пръсти.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?