Следвайте ни

Край на мъките по магистрала "Тракия"! Ремонтират нагънатия участък между Чирпан и Стара Загора

viber icon

Започва ремонт на нагънатия на вълни участък между Чирпан и Стара Загора на магистрала "Тракия". Пътуването по 52-километровата отсечка бе кошмар за шофьорите, заради огромните трапове и коловози. Поради тази причина скоростта там бе ограничена на 90 км/ в продължение на цели три години.

Ремонтът тръгва до дни и ще се извършва на етапи. Това заяви Иван Досев, член на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), пред БНТ.

Ремонтът ще започне с платното в посока София - Бургас и неговата прогнозна стойност ще бъде около 90 милиона лева.

Участъкът от двете платна от 38.6 км, от 171 до 210 км на аутобана, беше изграден в периода 2003 - 2007 г. от "Джойинт Венчър Рануей" АД с изпълнител "Пи Ес Ай" Стара Загора за 104.7 млн. лв. с ДДС.

Сега ремонтът се възлага на пътноподдържащата фирма на магистрала "Тракия" - държавната "Автомагистрали". В момента тя е ангажирана с изграждането на магистрала "Хемус", ремонтите на виадуктите по магистралите и тунел "Витиня", укрепването на свлачища.

Първоначалната идея за ремонта на участъка между Чирпан и Стара Загора беше да започне през втората половина на септември и да бъде направен за 3 месеца, но за съжаление това не може да стане и затова ще се прави на етапи, каза Иван Досев.

Заради големия обем от строителни работи и за удобство на шофьорите, за да не се затваря целият участък за продължително време, ремонтните дейности на магистралата ще се извършват поетапно, на по-малки участъци и ще се постараем да ги извършим за кратко време, допълни той. Посочи, че строителите са добре подготвени с необходимите инертни материали и асфалтови бази.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

С К Х

С К Х

29.09.2020 | 21:04

Да им се търси отговорност ! Не може и не трябва да им се прощава , за щетите нанесени на ДЪРЖАВАТА !

Отговори
7 0
Нали

Нали

30.09.2020 | 00:56

Не можем, нека да ви припомня, че червените лаинари си приеха закон, който ги оправдава за всички лаинарщини които са вършили!

Отговори
7 5
Да!

Да!

29.09.2020 | 18:41

Червените кхмери такива магистрали строят,че после...ужас! Трябва да извикате серГЕЙ да направи първата копка на ремонта,че да напомним-тая отсечка се прави точно когато той бе министър председател и точно той е отговорен за това некадърно шосе и то„но той е виновен за катастрофите в тоя участък!

Отговори
13 5
Нали

Нали

29.09.2020 | 18:17

Нека да напомним на червените бoклуци, че този участък беше направен от Станишев!

Отговори
15 2
Taka

Taka

29.09.2020 | 23:46

Виж сега - сам казваш , че участъкът е правен при Станишев . Изкарал е 10 години и е струвал 105 милиона за 40 км. , или за 1 км. цената е била под 4 милиона . Сега Боко само ще преасфалтира козметично , като само платното към София ще струва почти колкото е струвало тогава изцяло правенето на целият участък . Ха дано ти светне сега лампичката кой колко краде , а да не говорим , че пред 2 години , където преасфалтираха около Пловдив магистралата вече е пак за ремонт . Тоест сега хем струва 2-3 пъти повече 1 км. , хем не може да изкара и половината срок от предишното строителство .

Отговори
7 6
Нали

Нали

30.09.2020 | 00:52

Дрънкай си, не ни пречиш! Факт е че бойковите магистрали не са мръднали а станишеваТА се скапа две години след като я направи! Вземми си халваджииските сметки и си избърши гъзa на Бузлуджа!

Отговори
7 5
Marto

Marto

03.10.2020 | 11:52

90 милиона струва целият ремонт. Отделно 2004г заплатите и цените бяха едни... сега са други. Нормално е да е няколко пъти по-скъпо. И понеже хората опорки не ядът загубихте яко на частичните избори миналата седмица.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?