Следвайте ни

Край на хаоса по пътя за морето! Отварят изцяло АМ „Тракия" до Чирпан

Ремонта на отсечката между Чирпан и Стара Загора продължи близо 9 месеца

viber icon

Ремонтът на на АМ „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“ приключва. Днес след обед трябва да се пусне движението и в платното за София. Още през миналата седмица това се случи в посока Бургас. Очаква се това сериозно да разтовари интензивния трафик, който по традиция има към родното черноморие през уикденда. 

С възстановяването на трафика  завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък. Ремонтът започна през октомври миналата година. Трасето е с възстановена носимоспособност, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване.

Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите,  ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?