Следвайте ни

Край на грипните ваканции, ще се учи онлайн

Пловдив в Топ 3 по брой на деца, които се връщат в детските градини

viber icon

Българските ученици трябва да забравят за грипните ваканции, вече ще се учи онлайн. Това заяви в парламента образователният министър Красимир Вълчев в отговор на депутатско питане. Явно COVID-19 ще донесе и ползи на обществото ни, което ще мине по-бързо към електронно управление във всяка една област.

"Затова ще предложим на вас народните представители със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, който сме предложили за обществено обсъждане едно допълнение, което да ни даде основания едно обучение в електронна среда да се случва и по време на така наречените грипни ваканции", допълни още Вълчев.

По думите му в бъдеще, ако трябва да се провежда електронно обучение, то в много по-голяма степен трябва да бъде синхронно. "В много по-голяма степен трябва да ползват една платформа всички учители", допълни още министърът.

Той съобщи, че Пловдив е в Топ 2 на градовете по процент деца, които ще се върнат на детска градина. "Очаквам средно за страната по 10-11 деца в група. Имаме 3 областни града, които са взели решение по наредбата за финансирането на институциите да приемат деца над максималния брой, регламентиран за деца в група. Това са София, Пловдив и Велико Търново. Знаете какви са условията в наредбата. При положение, че среднодневната посещаемост е под 18 деца могат да увеличат с 3 децата в група. Ако средната за страната очаквана посещаемост е е 50, в най-големите градове може да очакваме 60-70 %", посочи още министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Кр.. тени

22.05.2020 | 10:37

Кр.. е.. тени продажни, направете от децата ни зомбита!

Отговори
1 0

Кр.. тени

22.05.2020 | 10:36

Кр.. тени продажни, направете от децата зомбита!

Отговори
1 0

проЗД

22.05.2020 | 06:40

Днес онлайн ученик, утре онлайн безработен!

Отговори
2 0

Анонимен

21.05.2020 | 19:21

Аре, няма нужда! Не сме умряли и без онлайн обучение през грипните ваканции.

Отговори
3 0

12345789

21.05.2020 | 17:02

Сега започва наддаването чия платформа да задължат всички да ползват. Много е загрижен, а да осигури за всички еднакво добра техника дали ще може? Или пак ще заложи на философията, че всички имали сравнително добри телефони.=, а би трябвало както задължава за ползване на определени платформи, така и да осигурява надлежната техника и интернет.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?