Следвайте ни

Красимир Вълчев: Образованието си заслужава премерения риск

viber icon

Учениците вече се измориха от учене в електронна среда. Хората се измориха от спазване на мерките и това е нормално, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на брифинг.

Февруари и март са рискови месеци за вирусните заболявания. Няма как обаче да спрем да живеем, да учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши, мерките отново ще се затегнат. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава, каза Вълчев.

Добрата новина е, че при учениците от 1 до 4 клас няма изоставане, както предходни години при грипни ваканции, екскурзии и др. Имаме средно 3-4 седмици обучение в електронна среда, допълни Вълчев.

Министърът отново подчерта, че не предвижда по-ранен старт на следващата учебна година. "Началото на учебната година е фиксирано в закона, аз мога да определя само края", каза той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдив

Пловдив

04.02.2021 | 10:31

Абе п.утьо.... Нали ти лично предостави възможността всеки директор да решава как и кой ще влиза в час? Не носиш никаква отговорност за решенията. Сега започна да мърмориш ,че видиш ли онлайн обучението не било на нужното ниво като присъственото. Дори така да е,компромис със здравето не трябва да се прави.за разлика от учителите,ти си стоиш на бюрото .Решенията за учениците трябва да се взимат не от бюрократи,а от учители.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай