Следвайте ни

Кръчмарски побой от съпартийци отказа губернатор от Атака и поста

Илиан Тодоров в болнични след пердаха от дясната ръка на Волен и репортер на телевизия Алфа

viber icon

Здрав бой отказа областния управител на София Илиан Тодоров от Атака и е на път да го накара да зареже и поста. 

Причината за радикалното решение е скандал в понеделник вечер с участието на видни фигури от партията на Волен Сидеров в известно столично заведение, който прераснал в ръкопашна схватка. 

Тодоров отишъл на среща с ръководството на партията. След като лидерът Волен Сидеров си тръгнал, възникнал спор между него и останалите атакисти и тогава един от репортерите на партийната телевизия "Алфа ТВ"  Николай Караколев го ударил.

По думите на Тодоров, зам.-шефът на партията Десислав Чуколов е бил един от подстрекателите на боя.

„Аз съм в болничен, с патерица съм. Чухме се с Волен Сидеров да се видим, тъй като от месеци не сме се виждали, за да поговорим. Поговорихме за няколко минути и той си тръгна.

Обаче 5-6 човека, последните останки от „Атака“, които са се превърнали в една секта, започнаха да се заяждат с мен и да ме обиждат. Аз се придвижвам с патерица, но единият от тях ме удари“, разказа Тодоров пред dariknews.bg.

Бившият депутат от "Атака" призна, че е дълбоко разочарован: „След 9-10 години разбрах, че аз просто нямам нищо общо с тези хора. Просто сме прекалено различни. Съжалявам, че по този грозен начин трябваше да се разделим, но такъв е животът“.

Тодоров обясни, че никога не е бил член на Атака, макар да е бил сред най-големите активисти на партията. 

Областният управител на София заявиш, че вече няма нищо общо с  Атака, а през следващата седмица ще обяви и дали ще остане губернатор.

„Все пак там съм от квотата на Атака. При положение, че нямам нищо общо с тази партия, може би най-правилно е да напусна и поста на областен управител, но още го обмислям“, обясни самият Тодоров.

Той поясни, че след вчерашния неприятен инцидент се опитал да се свърже с Волен Сидеров, но безуспешно. „Телефонът му беше изключен. Днес не ме е потърсил. Не смятам, че вече има какво да си кажем с него повече“, каза Тодоров и поясни, че отношенията между двамата са влошени отдавна.

По-късно за раздялата си с партията той съобщи в официално комюнике: "Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща.

Две от тях, по които работя повече от година и половина са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област.

Зная, че гражданите ще го оценят. Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение", гласи официалното съобщение на Тодоров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Али Баба

Али Баба

14.01.2020 | 17:32

Най-великата Партия!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?