Следвайте ни

Кой кой е в предложения кабинет от „Има такъв народ“

viber icon

10 от обявените от номинирания за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов кандидат-министри са нови лица във втория проектокабинет на партията на Слави Трифонов. От партията бяха категорични, че имената няма да бъдат променяни, но са оптимисти за това дали ще получат подкрепата на БСП, "Изправи се БГ! Ние идваме" и "Демократична България".

Кой кой е от "новобранците"

Сред номинираните за министри най-изненадващото, но и най-популярното в политическите среди е името на бившия депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов, бивш кадър на СДС и бивш шеф на БТК.

Юристът Караджов хвърли оставката си като шеф на транспортната комисия в 43-то Народно събрание веднага след министъра на правосъдието от кабинета Борисов 2 - Христо Иванов. Номинираният за министър на транспорта тогава последва днешния съпредседател на Демократична България и се обяви за опозиция на правителството и ГЕРБ, пише Дир.бг.

Впоследствие Гроздан Караджов плавно се отдръпна от политиката. Напоследък той не пести критики към служебните министри, като в социалната мрежа открито застана зад медиците от "Пирогов" и срещу действията на бившия му съратник от времената на СДС - Стойчо Кацаров.

Известният уролог д-р Силви Кирилов е предложен за министър на здравеопазването. Той завършва Медицински университет София със специалност "Урология". Продължава образованието си в Университета за Национално и Световно Стопанство (УНСС), като там става магистър по икономика на здравеопазването със специалност "Здравен мениджмънт". Доктор е по медицина. От 2011 до 2013 г. е директор на Изпълнителната агенция по трансплантации. В момента д-р Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е ръководни длъжности в Александровска болница, бил е и нейн директор.

За министър на финансите е предложен Пламен Данаилов. Той е завършил Финанси, Счетоводство и контрол в УНСС. Има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител е на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги.

Тенорът Георги Султанов е номинацията за бъдещ министър на културата. Оперният певец е внук на големия български актьор Петър Слабаков - майка му Боряна е дъщеря на артиста. Султанов завършва висшето си образование в АМТИ - гр. Пловдив със специалностите оперно пеене в класа на проф. Калина Жекова и музикална педагогика. Има 23 години на оперната сцена. Пял е на сцените на Музикалния театър във Велико Търново, операта на Бургас и Националната опера и балет. От 2001 г. Георги Султанов е музикален и финансов консултант към фестивала "Златната Диана" в Ямбол. Член е на "Ново Бахово общество" в Лайпциг - Германия.

Предложената за министър на труда и социалната политика Теодора Пенева е завършила "Икономика и управление" по отрасли - енергетика, инфраструктура и публични услуги в СУ "Св. Климент Охридски", "Управление на институциите за социална работа" в СУ "Св. Климент Охридски", "Международна икономика" в Пекински университет.

Била е заместник-директор в Социологическа агенция Китай All China Marketing Research, експерт пазарни анализи в ЕВН България, продуктов мениджър в ЕМИС, главен асистент в БАН - секция "Публични политики и социални промени" и "Международна икономика".

Пенева има над 17 години практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори, както и в разработката на стратегии за развитие на дейността на фирми в Китай и за развитие на публични услуги в България.

От 2017 г. работи в системата на БАН и придобива практически опит в стратегически изследвания на национално ниво, в разработката на държавни политики и национални секторни стратегии. Участва в екипа по проект "Изготвяне на национална стратегия в областта на енергетиката" в частите за потребление, пазар на труда и международен пазар.

Министърът на икономиката Десислава Димитрова идва от редиците на Българската търговско-промишлена палата и има пряко отношение към Зелената сделка. Тя е председател на бюрото на създадения в БТПП съвет "Кръговата икономика - Зелената алтернатива за България" и е управител и собственик на фирма в аграрноиновативния сектор в България.

Димитрова е сертифициран експерт по кръгова икономика от Michigan University USA Wageningen University Netherlands, с над 15 години опит в областта на кръговата икономика и хранително-вкусовата промишленост в България и чужбина. 

Адвокат от Велико Търново и бивш лидер на младежкото СДС е изборът за министър на правосъдието. Депутатът от ИТН Момчил Иванов е преподавател по търговско и гражданско право във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и главен асистент допреди влизането му в парламента. Той е хоноруван преподавател и в Стопанската академия в Свищов от 2009 до 2012 г. Първото му образование е по история от ВТУ. 

За министър на енергетиката е предложен Александър Николов. Той е роден на 2 декември 1982 г. Притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари.

Николов е бил изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера.

За министър на регионалното развитие е предложен Георги Георгиев, който е строителен инженер, доктор по "Организация и управление на производството и"магистър" по "Промишлено и гражданско строителство". Бакалавърската му степен е по "Организация и управление". Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети.

Роден е във Враца. Завършил е ВВИСУ "Любен Кравелов" през 2000г. Преподавал е там 5 години като асистент и старши асистент. Успоредно с това е защитил през 2005 г. дисертационен труд в областта на управление на инвестиционни строителни проекти. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране основано на проектен подход на базата на неговия дисертационен труд за период от 3,5 години. Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация. 

Най-мистериозната кандидатура във втория проектокабинет на "Има такъв народ" е тази на Силвия Бакърджиева за министър на околната среда и водите. За нея е известно само, че е била експерт в МОСВ.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Годо

Годо

07.08.2021 | 16:02

Всички харесваме служебния кабинет- тоя на Слави е гола вода.И депутата със съдраните дънки - дори не е осмислил думата депутат - срам и позор - и от тоя ще очакваме ....- дрън дрън !

Отговори
1 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

04.08.2021 | 10:47

КАЛИНКИ-ЛЮБОВНИЦИ-РОДНИНИ-ДЕЦА НА КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИ--ПРАТЕНИ ТАМ ДА МАРОДЕРСТВАТ РЕКЕТИРАТ ОБИРАТ И ГЛОБЯВАТ ХОРАТА--С ЦЕЛ ДА СИ ПОДСИГОРЯТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ--НИКОГА НЯМА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОПРАВИ ЗАРАДИ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ

Отговори
2 2
КАКА КОРНЕЛИЯ

КАКА КОРНЕЛИЯ

04.08.2021 | 10:19

ТУЙ МОМЧЕНЦЕ С КЛЕПНАЛИТЕ УШИЧКИ - ПАЦО ШНОРХЕЛА ДОСУЩ МЯЗА НА КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР ОТ 80-те Г6ОДИНИ. ЗАТУЙ ГО ПОДКРЕПЯМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО.

Отговори
4 0
економист

економист

04.08.2021 | 02:00

Няма как 15 годишен опит в кръговата икономика и Съвет създаден при БТПП през март тази година..... логично не може кандидата за министър на икономиката да идва от редиците на Търговска палата, времевия хоризонт не се засича. Дайте по-подробни биографии. Много непълноти има около кандидатите.

Отговори
8 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2021 | 23:57

слуги ПРОКОПИЕВИ ДОГАН до кога ще раздава порции

Отговори
6 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.08.2021 | 23:55

до кога ДОГАН ще се разпорежда със съдбите ни

Отговори
10 1
Нали

Нали

03.08.2021 | 23:00

Мисир до мисира! Май, Бойко Борисов ще се завърне на бял кон по-скоро отколкото се очакваше!

Отговори
10 11
../

../

03.08.2021 | 21:39

Мръсната, крадлива комунистическа сикаджийска мутра ми стана толкова гнусна и отвратителна, че сега и магаре да предложат за кандидат - пак създава илюзията за по-читав избор!

Отговори
16 10
Наблюдател

Наблюдател

03.08.2021 | 20:53

Чалгар до тъпанар, селяндур до простака мила моя майнольо.

Отговори
20 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?