Следвайте ни

Кой кой е от министрите на Слави СНИМКИ

viber icon

Както беше обещал, днес точно в 11 ч. лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов се появи на екрана и обяви бъдещите си планове. Той пое ангажимент неговата партия да състави правителство, като за министър-председател предложи бившия царски вицепремиер Николай Василев.

Ето кои са останалите номинации за министерските кресла:

ИТН предлага за вицепремиер -и министър на вътрешните работи -  Николай Радулов - експерт по сигурността, завършил академията на МВР  и на отбраната "Г.С. Раковски". Придобил допълнителна квалификация в САЩ и Великобритания. Доктор по философия и национална сигурност, с над 33 г. опит в сигурността. Преподавател по национална сигурност, 65 г, говори 4 езика. 

 

Министър на финансите Мария Бойчинова - икономист и финансист, завършила с пълно отличие колежа "Васар" в Ню Йорк. Учила е в лондонското училище по икономика и политически науки. Финансов аналитик. Започва кариерата си на "Уолстрийт" в компаниите "Мерил Линч" и "Джей Пи Морган" в Ню Йорк. Говори 3 езика, на 34 г.

 

Министър на икономиката - Любомир Дацов - икономист и финансист, магистър по планиране и прогнозиране на икономическите системи от Университета за национално и световно стопанство по икономика в Лондон. Работил е в министерство на финансите, като е преминал през позициите експерт, началник отдел и съветник по фискалните въпроси на министъра на финансите. Бил е зам.-министър на финансите от два кабинета, от 2003 до 2009 г. Отговарял е и за изработването на държавния бюджет. Говори 3 езика, на 56 г.

 

Министър на образованието - Наталия Митева - експерт по образованието, завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина. С близо 10 -годишен опит в сферата на образованието , иновациите и преподаването, говори 4 езика, на 39 г.

 

Министър на енергетиката - Красимир Ненов - икономист и финансист, има бакалавърска степен по икономика от университета в Арканзас в САЩ, има магистърска степен  по стопанско управление от университета "Корнел" в САЩ. Бил е търговски директор на големи компании в страната и Русия. В момента е изп. директор на "Марица-Изток 3", говори 4 езика., на 55 г.

 

Министър на здравеопазването Велислава Петрова - учила в университета в Бристол, в университета в Кембридж, получава докторска степен по имунология. Старши мениджър е в екипа по здравна политика към Глобалния алианс за ваксини и имунизации в Женева, говори 3 езика, на 31 г.

 

Министър на МРРБ - Михаела Лашова- финансист и мениджър, има магистърска степен по финансов мениджмънт от университета в Сиатъл. Заема ръководни позиции в престижни финансови компании. Говори 2 езика, 42 г.

 

Министър на транспорта и информационните технологии- Христо Алексиев- магистър по икономика, политология със специализации , сред които в Оксфордски университет. Икономически експерт и консултант. Ръководил е един от най-успешните проекти от транспортния сектор, бил е министър на транспорта в служебното правителство от 2017 г., говори 2 езика., на 39 г.

 

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов - бил е министър по времето на Огнян Герджиков и зам.-министър на отбраната по време на управлението на Симеон Кобурготски. Посланик в Швейцария.

 

Министър на туризма - Ивайло Кожухаров - експерт по туризма, магистър по икономика и маркетинг, с над 17 г. опит в сферата на туризма. Бил е генерален мениджър на "Албена" Ад. Изпълнителен директор на "Тракийски хотелиери". Говори 4 езика, 36 г.

Министър на земеделието - Пламен Абровски- юрист, магистър по право  с над 17 г. юридически опит, с експертиза в земемеделското право, европейските процедури. Дългосрочно командирован от Министерство на земеделието като втори секретар в официалното представителство на България в Брюксел, 41 г, говори 3 езика.

Министър на отбраната - Теодора Генчовска - експерт по отбрана и въоръжени сили , възпитаник на Военнаната академия, преминала през различни допълнителни  квалификации в Германия, Италия , Великобритания и САЩ. Кариерата й стартира в генералния щаб на българската армия. Преминава през всички нива, достигайки до началник ниво Нато и ЕС в министерство на отбраната. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Белгия. Говори 2 езика, на 50 г.

Министър на труда - Лилия Иванова- юрист, завършила право в СУ "Св. Климент Охридски" , има допълнителни много квалификации в чужбина - по банково право  в Австрия, практика за адвокати в Германия, специализации в административната реформа от Мадрид, Лондон, говори 4 езика, на 52 г.

Министър на културата Станислава Армутлиева - български музикален продуцент, завършила ВИТИЗ, с  30 г. опит в мениджърстването на творчески продукти. Председател на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти. 3 езика, на 50 г.

Министър на правосъдието - Петър Илиев- юрист, завършил магистратура в СУ, специализирал английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамски университет. Специализирал е и американско право. Преподавател по конституционно право, адвокат на годината, автор на на редица публикации , говори 4 езика на 43 г. 

Министър на спорта - Радостин Василев - юрист, адвокат на Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и спорта. 36 г., говори 4 езика

Министър без портфейл по ромските въпроси д-р Антония Валентинова, лекар, анестезиолог.  Завършила мед. университет в София, работи като лекар в Спешна помощ и лекар -специализант анестезиология и интензивно лечение. Говори 4 езика.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (29)

Приоритет

Приоритет

13.07.2021 | 06:53

На държавата при управлението на тази психясала мутра, забележете, изпращането на северномакедонски астронавт в космоса заедно с нашите. За народа, за пенсии, за заплати, за подкрепа на малкия бизнес, нищо няма в приоритетите му, но ще има северномакедонски астронавт. Станахме за смях и на макетата. И прост и смешен и жалък е славчо. Като всяко провинциално момче и той се прехласват по чужденци говорещи езици и с дипломи от САЩ, това което на него му липсва. Колкото до разните чуждестранни дипломи, те там ги дават на килограм, а и като четох за ники Василев той всяка година, 97, 98, е вземал по някаква диплома. Какво е това което толкова за кратко се учи или просто са някакви курсове пък тук гръмко ги обявяват за най престижните дипломи. Смешно е да се обявява владеенето на безброй езици, разбирам че това за славчо е голямата работа, но да му напомня че когато един политик е в официални контакти той ползва преводач, така е по етикет, независимо от дова дали говори или не даден език. Като имаш чуждестранни дипломи, трябва да имаш и умението да прилагаш наученото в практиката. Не чух за голям опит, например на момичето на което ще се повери мин. на финансите. С този овчи възторг пред чуждите дипломи и владеенето на чужди езици, славчо е направо смешен. Ще се поупражнят върху нас и ще си бият пак камшика в америка като монито Дянков. Ех народе, народе, бял ден да не видят тези които гласуваха за славчо.

Отговори
8 0
Славуна

Славуна

14.07.2021 | 18:53

Корва до коврата! Корви сбогом нечум я театор....! Закривай бързо тази кочина!

Отговори
0 0
!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!

13.07.2021 | 04:54

Слави ти си про.ститутка! Ти ни излъга! Доведе ни пич.лимета говорещи езици дето са на светлинни години от проблемите на хората които живеят в България!! Те мразят бедни и смятат че това им се полага!! Слави ти се из.ср.а на метеното....да следващия път пак ще е Бойко... Съжалявам ,че ти се доверих... А Саня Армутлиева е най големия па.рцал и обида в проекта ти.... Нищо той народа не прощава....можем да изтърпим и тази гавра...важното е че няма да ти се доверим трети път....

Отговори
10 0
Биби

Биби

13.07.2021 | 03:51

Ах, Слави, Слави видя ли властта не е, като да си бърборите със сценаристи след ,някоя случка в държавата? И хайде, тези, дето те избраха ги няма тук, а ние - с тия с многото езици какво ще ги правим!?

Отговори
11 0
Цветелина

Цветелина

12.07.2021 | 21:48

Това е пълен абсурд! Повечето,като Симеон Дянков с ,,постната пица",(който трябваше да е в затвора)ги довлича от САЩ,които отдавна не са българи,да не говорим за посредственото образование,което са получили там,,но ще са на каишка при Байдън,а другите са извадени от раклата с нафталина на Сакскобурготски!!!Сега ,,оправянето"може да бъде и за около 300 дни,да за толкова вече ще свърши окончателно колонията България!!!

Отговори
14 1
Котка

Котка

12.07.2021 | 21:48

Министър на труда...някой забеляза ли, че няма вече социални грижи? Всеки ще се труди - принудително навярно. Всички инвалиди с мотики на рамо - бегом да копаят. Тия дето са с една ръка ще се оправят, ама тия с по един крак да му мислят. Изровените от нафталина царисти ще ни разкажат играта - знаем как е, вече са го правили.

Отговори
17 0
Учиндолския селяндур

Учиндолския селяндур

12.07.2021 | 20:11

Ще ви ваксинира принудително с тоя министър. Едно говореше друго прави.

Отговори
19 2
...

...

12.07.2021 | 18:56

Слави като незнае езици си е взел преводачи домъкнал половината от чужбина да се изкарват родолюбци!!Жалко за живеещите тук ''ЧУЖДЕНЦИТЕ" избират живота на простия народ останал да се мъчи в майка България!!!Шоуто на Слави започва!!!

Отговори
22 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

12.07.2021 | 16:36

ПЪЛЕН АБСУРД--МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА ЖЕНА--ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ--И ТО АМЕРИКАНСКИ ВЪЗПИТАНИК--ОЧАКВАЙТЕ ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ БАТАЛЙОН В УКРАЙНА И ВЪВЛИЧАНЕ НА БЪДЕЩА ВОЙНА С РУСИЯ--ВСИЧКО В СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗРАВНЕНО ОТ РУСКИТЕ РАКЕТИ НА НИВОТО НА МЕТРОТО В СОФИЯ---ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСВО ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е НА КАИШКА ПРИ БАЙДЪН--БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА БАЙДЪН МОГАТ ДА ОТИДАТ САМО ДО ТОАЛЕТНА--ИНАЧЕ ПОЗНАТАТА КАРТИНКА ЛЮБОВНИЦИ И ДЕЦА НА КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИ----НЕЧАКАЙТЕ НИЩО ДОБРО----КЪДЕ Е ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ДОКАЗАН БОЕЦ СРЕЩУ МАФИЯТА НА БОЙКО--САМА ВЗИМА ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ АТАКА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ СЪЩАТА ЛЕЖА С БИЛЯНА ПЕТРОВА И В ЗАТВОРА???--КЪДЕ Е НАЙ-ДОСТОЙНАТА СЪДИЙКА ЧЕНАЛОВА КОЯТО ЛЕЖА В АРЕСТА ЗАЩОТО НЕИЗПЪЛНИ БОЙКОВА ПОРЪЧКА--В СЕГАШНИЯ КАБИНЕТ Е ПЪЛНО С КАЛИНКИ

Отговори
22 8
Цецо

Цецо

12.07.2021 | 16:35

Това правителство ми мирише на АМЕРИКАНО-САКСКУБОРГОТСКО-ГЕРДЖИКОВСКО правителство.

Отговори
26 3
КГБ

КГБ

12.07.2021 | 15:42

Военно положение и служебен кабинет на Ген. Радев !

Отговори
16 15
Не, нее и неее..

Не, нее и неее..

12.07.2021 | 16:32

С тези хора ИТН явно пак искат да не направят правителство и никой да не ги подкрепи! Но ще имат оправданието, че са предложили кабинет! На България в тозо момент и трябват сериозни хора-визионери а не трето разрядни чиновници и послушни Славинки разбирай Калинки!

Отговори
24 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?