Следвайте ни

Кой и кога може да мине през блокадата на София? Вижте заповедта на Ананиев

viber icon

Въведената от полунощ блокада на София предизвика много въпроси кой и кога може да влезе и излезе от столицата. На сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос на "Марица" обясни, че новите мерки нямат нищо общо с карантината, наложена на Банско, и няма да създават пречки на бизнеса.

Ето и самата заповед на здравния министър Кирил Ананиев за въведените от 17.04.2020 г. допълнителни противоепидемични мерки на територията на София град, предоставена от пресслужбата на Министерство на здравеопазването (МЗ).

I. Въвеждам следните противоепидемични мерки на територията на София град, считано от 17.04.2020 г. до второ нареждане.

1. Забранявам влизането и излизането от територията на София град на всички автомобили. Изключение се допуска само за:

• Товарни автомобили, извършващи транспортни услуги, като необходимостта от пътуването се доказва със съответните транспортни документи.

• Превозни средства със специален режим на движение, в т.ч и автомобилите на Регионалните здравни инспекции.

• Автомобили превозващи медицински лица, отиващи на работа. • Автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, като в декларацията на пътуващите се посочва лечебното заведение, в което отиват.

• Автомобили обслужващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности: водоснабдяване, електроснабдяване, топлоснабдяване, снабдяване на хранителните магазини, аптеките и лечебните заведения.

• Доставчици на платежни услуги и оператори на електронни съобщителни мрежи.

• Служебни автомобили и автобуси, превозващи работници до и от местоработата им, в т.ч и обслужващи стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, когато това налага влизането или излизането от територията на град София. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя.

2. За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил се допуска влизане и излизане от територията на град София в интервалите от 6.00 до 8.00 часа и от 18.00 до 20.00 часа. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя. II. Заповедта да се съобщи на Регионална здравна инспекция – София град, съответната областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, кмета на Столична община за изпълнение и осъществяване на контрол върху изпълнението на разпоредените мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?