2374
Следвайте ни

Коварният вирус почерни още едно семейство, две момчета остават сираци

viber icon

За 10-ина дни трима от една фамилия в Костандово починаха в болница. Вероятно грижата за двете им момчета, на 10 и на 6 г., ще поемат най-близките роднини.

Млади съпрузи от родопското градче Костандово загубиха живота си заради COVID, последва ги и бащата на съпруга. Драмата се засилва заради техните синове, останали кръгли сираци.

Не за първи път коварната инфекция затрива членове на една и съща фамилия. 

Жителите на Костандово са потресени, след като само за 10-ина дни COVID-19 отне живота на трима от известна местна фамилия. От инфекцията живота си загубиха Иво и Деси Иманови и бащата на съпруга - Банко.

36-годишният Иво и 37-годишната му съпруга не са имали придружаващи заболявания, били са здрави млади хора, които отдавали всичко за семейството. Работили и отглеждали двете си невръстни момченца, които сега остават сами.36-годишният Иво Иманов

В градчето се говори, че младите са били ваксинирани, но тази информация не беше потвърдена официално, тъй като от РЗИ са отказали да дадат информация, пише "24 часа".

“Хората казват, че семейството се заразило на морето, че са били на почивка и в Сърница, но не знам нещо подобно”, казва кметът на Костандово Валентин Вигнев.

И тримата починали са родени и израснали в градчето. Хората не помнят подобна трагедия и се молят да не се повтаря. Иво и Деси са добре известни на всички в родопското градче. Познават се от деца и сключат брак преди 10 г.

Бащата Банко Иманов е дългогодишен строителен техник в пътна компания и благодарение на него много жители на Костандово намират работа и препитание през годините в пътното строителство.

Фамилията живее в общ имот в Костандово. Иво и брат му имат по един етаж в семейната къща, а родителите им са в друга постройка в двора. През последните 5 г. Иво също работи с баща си като строителен техник в изграждането и ремонта на пътища и улици.

Преди това от 2007-а до 2016 г. младият мъж е инспектор в “Незаконно строителство и опазване на околната среда” към кметство Костандово. Във връзка с работата му в района всички го познават, включително и в администрацията на община Ракитово, където е уважаван професионалист. 

“Иво беше общителен и всеотдаен млад мъж. Вършеше си работата и отдаваше всичко на семейството си. Не можем да повярваме, че с Деси вече ги няма”, с тъга говорят техни колеги и приятели.

Съпругата Деси е с икономическо образование и е работила като счетоводител в РПК-Ракитово. Усмихната и отличен професионалист, любяща майка и съпруга. Двамата отдават цялото си внимание на децата. По-големият им син тази година е в IV клас в училището в Костандово, а по-малкото момченце е в предучилищна възраст.

Първа от COVID-19 се разболява Деси. Междувременно двете деца  също прекарали инфекцията, но в лека форма. В Костандово се говори, че в грижата за синовете си младата жена не обърнала сериозно внимание на състоянието си и се лекувала дълго време у дома, докато нещата не се влошили драстично.

Приета е в болница във Велинград, където след няколко дни починала.

От преживените притеснения в болница е приета и майката на Иво. Никой обаче не предполага, че само за дни във фамилията ще последват още две погребения.

В дните около смъртта на Деси от коварния вирус вече били заболели Иво и неговият баща. Банко Иманов е приет на лечение в болница в Пазарджик, където починал дни след снаха си.

Синът Иво успял да погребе съпругата си, но по-късно и неговото състояние се влошава и е приет в COVID отделение на болница в Пловдив. Той дори не успял да се прости с 59-годишния си баща Банко. Първоначално в пловдивската болница стабилизирали състоянието на младия мъж. Иво обаче издъхнал на 27 септември. Приятели на починалия твърдят неофициално, че всъщност сърцето на Иво е било поразено от инфекцията и той е починал от инфаркт.

В Костандово смятат, че след смъртта на двамата млади родители грижата за момченцата ще бъде поета от сестрата на Деси, брата на Иво и бабите.

“Отидоха си интелигентни, съвестни хора. Всички сме потресени”, заяви за “24 часа” кметът Валентин Вигнев. Той призова съгражданите си да се ваксинират и да спазват стриктно противоепидемичните мерки, за да няма повече такива трагедии в града. Кметът не скри, че много малка част от жителите на Костандово са ваксинирани, въпреки че има достатъчно ваксини при личните лекари.

По повод тройната смърт в семейство Иманови в общината беше обявен 3-дневен траур.

Това е вторият случай, за по-малко от година, когато в община Ракитово се обявява 3-дневен траур по повод смърт, причинена от COVID-19. В края на ноември 2020 г. имаше заради загубата на 18-годишния Атанас Клечаров.

Момчето, родено със синдром на Даун, възхити цялата страна с участието си в “България търси талант”, където танцува спортни танци въпреки заболяването.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?