Следвайте ни

Кошмарна новина: Мутафова претърпя тежка операция

Тя е била за известно време в болница „Лозенец“ през юни за лека сърдечна интервенция, но не й е правен байпас

Стоянка Мутафова е претърпяла сърдечна операция и от състоянието й зависи кога спектакълът „Столетие мое“ ще се върне в афиша на Сатирата. Това заяви на пресконференция вчера директорът на театъра Калин Сърменов по повод въпрос дали голямата актриса ще излезе на сцената през новия сезон в една от коронните си роли.

Мениджърът на звездата Евгени Боянов потвърди, че Мутафова е била за известно време в болница „Лозенец“ през юни за лека сърдечна интервенция, но не й е правен байпас, както смята Сърменов

„На 7 септември с нея и Муки бяхме в Копривщица за представяне на книгата „Добър вечер, столетие мое“.

Там Стоянка получи почетния знак на града и имаше вълнуваща среща с публиката.

Умишлено отказвахме всякакви ангажименти през лятото, за да може тя да си почине добре. Сега се чувства напълно възстановена и заредена“, обясни Боянов, цитиран от в. Монитор.

На 25 октомври и 25 ноември кралицата на комедията, която след 5 месеца ще навърши 98, ще играе в „Скакалци“ от Ст. Л. Костов в Сатиричния театър.

Няма да спре да пътува с биографичната си книга из страната, тъй като в момента директните разговори с публиката са й по-интересни от всичко останало, подчерта мениджърът й.

Стендъп комедията „Аз, Александра“ пък ще бъде един от първите реализирани проекти на новата сцена „Хепи Сатира“ в бившия клуб на театъра. Той е по идея на актрисата Алекс Сърчаджиева, която ще бъде продължена и от други нейни колеги от трупата.

„Аз, Славчо Пеев“, „Аз, Силвия Лулчева“ са следващите известни имена, заявили желание да се включат в поредицата, разказваща с много хумор любопитни случки от актьорското задкулисие. Актьорите и драматурзите на театъра вече работят по текстовете, очаква се проектът да стартира пред публика към края на октомври.

В салона на Сатирата това лято обновяването е финализирано с поставяне на подлакътници на столовете, а от този сезон някои от местата са кръстени на основателите на трупата, като зрителите на тези места ще получават специална притурка с информация за съответния актьор.

Предстои ремонт на вентилационната система, която поне от 40 години не е пипана, разкри Сърменов.

Проектът е готов, избран е изпълнител, с който до седмица ще се подпише договор, и до Нова година ремонтът трябва да приключи. Министерство на културата предоставя ¾ от необходимата сума, а частта, която осигурява театърът, възлиза на 100 000 лв.

Приходите на Сатирата за миналия сезон са абсолютен рекорд, откакто се води такава статистика – 1 200 000 лв.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?