Следвайте ни

Кошмар за шофьорите! Поне два месеца пътуване по мъките до морето

viber icon

Нов кошмар се задава за шофьорите, които трябва да пътуват до морето. От днес стартира ремонтът в двете платна на 16,5 км от автомагистрала „Тракия“. Става въпроса за участъка от 168-ми до 184-ти км, между пътната връзка с АМ “Марица” и „Чирпан – Изток“. Заради ремонта магистралата ще бъде затворена и пътуването ще става по обходни маршрути, което обещава задръствания и загуба на време.

Въпросният участък отдавна е известен с неравности, дупки и дълбоки коловози. Заради тях скоростта там беше свалена до 90 км/ч, което пък го превърна в любимо място за засади на катаджиите. Дефектният участък е открит на два пъти в годините 2006 и 2007, но гаранционният срок на асфалта, който бил 5 години, отдавна е изтекъл.

От Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че по план ремонтът трябва да приключи до 25 март. Експертите обаче предупредиха, че ако метеорологичната обстановка се влоши, дейностите ще бъдат преустановени. Това означава, че най-вероятно магистралата ще остане затворена до април. Технологията на започналия ремонт предвижда 30 сантиметра от асфалта и други 30 сантиметра от каменната настилка под него да бъдат изгребани. Сместа ще бъде смляна в машини и след това - върната на платното. Отгоре ще бъде залята с асфалт, различен от досегашния. Ако температурите се отрицателни, асфалт няма да се полага, но работниците ще ремонтират 9-те пътни съоръжения, които са в този участък на магистралата.

От днес движението в посока Бургас се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“.

В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“.

От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан - Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

От АПИ припомнят, че в края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай