46
Следвайте ни

Кошмар в училище: Първокласник 5 дни в кома след побой

viber icon

Първокласник от плевенското село Бреница изпадна 5 дни в кома след побой в училище, стана ясно от репортаж по bTV.

Бащата на момчето сигнализира, че преди седмица, в края на учебните занятия, 7-годишният Зоран влиза по погрешка в женската тоалетна в училище. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крак два пъти.

"Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения", разказва бащата на момчето Николай.

Лелята на Зоран му извадила езика, дошлата след 20-ина минути линейка го откарва в болницата в Кнежа.

В момента 7-годишният Зоран се възстановява и вече е напуснал интензивното отделение на болницата в Плевен, но все още не може да говори.

Като пристигнахме да си вземем децата след занималня, Зоран имаше пяна и беше припаднал, каза една от майките, отишли да си вземат първокласниците.

Продължителната изолация заради пандемията повиши агресията в училищата. Ще направим проверка за този случай, заяви омбудсманът Диана Ковачева тази сутрин. От прокуратурата информират, че е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Продължителната изолация заради пандемията повиши агресията в училищата. Необходими са психолози в училищата, оставането на деца без надзор е проблем. Превантивно трябва да се работи с агресивните деца. У нас нямаме закон за детско правосъдие, което е проблем от години, коментира Диана Ковачева.  
  
  
  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

12.10.2021 | 09:40

С Р И Т Н И Ц И ЩЕ ВИ ПОПИЛЕЯ!

Отговори
2 2
Спрете да насаждате омраза към Спешна помощ!

Спрете да насаждате омраза към Спешна помощ!

12.10.2021 | 09:39

20 минути за идването на линейка от град Кнежа до селото им е НАПЪЛНО НОРМАЛНО, даже ЕКСПРЕСНО!

Отговори
9 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

12.10.2021 | 09:39

А СЕИТБАТА НА ЕСЕННИЦИТЕ, КАК ВЪРВИ? :)

Отговори
0 2
Силвия

Силвия

12.10.2021 | 09:38

Много странно учителите къде са , нали има дежурни по коридорите , как така ще се стигне до тук!Директора да си подаде молбата по най- бързия начин , срам и позор за българското образование!

Отговори
22 2
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

12.10.2021 | 09:38

П С Е Т А КАК Е ГРОЗДОБЕРА БЕ? ;) БЕРЕТЕ ЛИ, БЕРЕТЕ ЛИ? :)

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?