Следвайте ни

Кошлуков уволни Боряна Пунчева

viber icon

Известната режисьорка и актриса Боряна Пунчева, която беше главен продуцент на продуцентския център студио "Екран", е уволнена от БНТ. Тя е извикана в "Личен състав" на телевизията в понеделник, 13 януари, където й казват, че е уволнена. Причини не са й съобщени, обясни самата тя пред "24 часа".

Според Пунчева генералният директор Емил Кошлукав имал сключен договор със СЕМ, който му давал право да уволнява по лично усмотрение всеки служител на БНТ. Всъщност това право не идва от договора му, а е според Трудовия кодекс и е в рамките на 9 месеца от встъпването в длъжност.

Боряна Пунчева работи на "Сан Стефано" от години. Напоследък ръководеше студио "Екран", което е било в изключително тежко състояние според хора от телевизията.

На нейно място е назначен служителят на центъра Миладин Гергов.
Пунчева е завършила кинорежисура при проф. Янко Янков във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1981 г. Работи в студио "Екран" през 1981-1993 г., после е главен режисьор в БНТ. Ръководила е предаването "Вдъхновителката". Беше режисьор на забавното предаване "Клуб НЛО" от 1996 до 2004 г.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?