Следвайте ни

Кошлуков към Минеков: В редакторската работа дори министърът на културата не може да се меси

viber icon

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внесе официално в Министерството на културата отговорите си до служебния министър Велислав Минеков.

Обясненията са в отговор на писмото, което миналата седмица министърът на културата изпрати до БНТ и СЕМ. В него Минеков иска обяснение защо предаването "Денят започва с Георги Любенов" е прекъснато от пряко включване на пресконференция на ГЕРБ по повод скандала с подслушванията.

Ето какво гласи официалният отговор на генералния директор на БНТ:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЕКОВ,

В отговор на Вашия интерес към работата на БНТ, изпращам следната информация. Отговорите са подредени според Вашата номерация на въпросите.

1. Програмата на БНТ не е прекъсвана.

2. Без съмнение БНТ спазва ЗРТ. В работата си актуалните ни предавания се ръководят от принципите за предоставяне на навременна, достоверна, значима и отразяваща различни гледни точки информация.

3. Припомням Ви, че програмата на БНТ не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните редакционни екипи. Съгласно ЗРТ нито УС на БНТ, нито който и да е друг, включително и министър на културата, имат право на намеса в тяхната работа.

4. Отново Ви припомням, че програмата на БНТ не е прекъсвана.

5. Визираното от Вас право на обръщение е изрично дефинирано в ЗРТ. БНТ не е предоставяла това право на политическа партия.

6. Отново Ви припомням, че решенията на редакционните екипи са независими и нито УС на БНТ, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Харесва ми

Харесва ми

02.06.2021 | 21:21

как на минетов му повтаря нещата няколко пъти защото знае е че е тъп. А аз не харесвам кошлука

Отговори
1 1
Дгд

Дгд

02.06.2021 | 21:37

В някой друг пендел си влюбен

Отговори
1 0
Best

Best

02.06.2021 | 19:45

Крастави минекЧий.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?