Следвайте ни

Коронавирусът отмени Коледния базар на книгата

viber icon

Мерките за ограничаване на коронавируса и грижите за здравето на читателите са причината да бъде отменен зимният Софийски международен панаир на книгата, решиха организаторите от Асоциация "Българска книга". 

Най-мащабният книжен форум у нас - Софийският международен панаир на книгата, трябваше да има своето 48-о издание между 8 и 13 декември. Поради все по-усложняващата се обстановка в страната обаче, той няма да се проведе, поне не и в познатия на посетителите формат, казват от АБК.

Решението за непровеждане на Панаира беше взето от Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”, организатор на събитието, след проведена анкета сред членовете на асоциацията и като проява на отговорност към обществото в този критичен момент.

Основният аргумент зад решението на браншовата организация за непровеждане на събитието е поставянето на здравето на многобройните посетители на книжното изложение и на неговите участници на първо място.

Въпреки липсата на традиционния Коледен панаир на книгата в познатия формат, Асоциация „Българска книга” и нейните членове планират дигитални активности за читателите. Сред тях е Софийският международен литературен фестивал,  който ще има своето дигитално издание от 10 до 13 декември, както и други кампании и инициативи, които ще бъдат адресирани към читателите в следващите седмици, пише Монитор.

От асоциацията отправят настойчив призив към четящите хора да продължават да купуват и четат книги, защото книгите носят успокоение и вдъхновение, упование и смисъл, вяра и кураж, че ще дойдат и други по-спокойни и добри дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?