Следвайте ни

Корнелия Нинова: Решаваме след изборите за Радев президент

viber icon

Здравната обстановка в страната е решаващ фактор и е важно датата на изборите да бъде съобразена с това. Президентът ще вземе решение, ние сме готови и за 28 март, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР.

Отношенията ни с президента Радев винаги са били принципни - партията не се меси в работата на президента, ние сме го издигнали, с наша подкрепа, но той е президент на всички българи, а ние като партия пък имаме свой път на поведение.

С Радев имаме общи позиции по редица въпроси. От друга страна, имали сме и различни мнения, когато следваме нашата политика. Отношенията ни са на базата на взаимно уважение.

Дали Радев ще бъде нашият кандидат за президент - ще решаваме в партията след парламентарните избори, подчерта лидерът на БСП. Няма да има промяна в отношението ни към Македония след изборите, няма да се промени позицията ни по въпроса за членството на РСМ в ЕС, заяви Нинова и подчерта - националният интерес на България трябва да бъде защитен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

06.01.2021 | 19:42

Нормално е президентът първо да направи консултации с парламентарно представените сили, след това с кметовете, с докторите и след това мотивирано да обяви датата за изборите! Този хасковски урунгел първо изцепи няква дата пет за четири и след това тръгна да мисли като паднал от небето! Каун, пълен!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?