Следвайте ни

Корнелия Нинова: Преговорите с ИТН продължават, трябва да има редовно правителство

viber icon

„Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на NOVA.

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни. Социален, заради увеличаващите се цени на всичко, здравен - заради задаващата се нова COVID вълна, икономически, мигрантски натиск, актуализация на бюджета и нов за следващата година. Освен това Планът за възстановяване трябва да бъде предаден в ЕК в срок.

Лидерът на БСП заяви, че преговорите с „Има такъв народ” продължават. „Според нас е важно ИТН да постигне договореност с „Демократична България” и „Изправи се БГ. Ние идваме!“. Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова.

Тя даде за пример предложението на „Демократична България” за промяна на структурата и състава на ВСС, което присъства в документа. „Това, за което се борихме за промяна на модела го има. На „Изправи се БГ! Ние идваме!“ почти цялата програма също я има. Т.е по важното те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми помежду си. Не е наша работа какви са, но трябва да се изчистят”, категорична бе тя. Според нея служебният кабинет се върши работата перфектно и хората го харесват.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?