Следвайте ни

Конната полиция се включва в търсенето на Янек Миланов

viber icon

Полицаи на коне се включват от днес в издирването на изчезналия преди месец Янек Миланов от Дупница.

"За изчезналия Янек Миланов има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Само тя може да предоставя информация. Това, което МВР прави е свързано с издирването му. Виждате, че от няколко дни започна претърсване на много голям периметър – 120 кв. км. Това са изключително мащабни действия с участието на доста служители, включително кучета и технически средства. Направихме анализ, определихме дадени терени в околията на Дупница и започнахме претърсване. От днес в издирването ще включим и полицаи с коне за по –труднодостъпни райони. Предстои да извършим още много процесуално-следствени и оперативно издирвателни мероприятия", разкри старши комисарят в интервю пред "Телеграф". 

Попитан дали задържаният по процесуалните действия до момента - Каплата, е посочил конкретни терени за търсенето на Янек, Хаджиев уточни, че той по никакъв начин не съдействал на МВР, а всички действия на полицията били плод на анализите, направени в системата. 

На въпроса дали има данни Янек да е жив, Хаджиев увери: "органите на МВР и прокуратурата ще работят до завършване на случая, дори да има минимална надежда". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?